Aşçı yardımcılığı kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi

Yeşilyurt Belediyesi, İŞ-KUR Malatya Bölge Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezinin katkılarıyla düzenlenen Aşçı Yardımcılığı Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere düzenlenen özel bir programla sertifikaları verildi.

Yeşilyurt Belediyesi, İŞ-KUR Malatya Bölge Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezinin katkılarıyla düzenlenen Aşçı Yardımcılığı Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere düzenlenen özel bir programla sertifikaları verildi.

Kursiyerlerin yaptıkları birbirinden lezzetli yemeklerin tanıtıldığı programda konuşan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Meltem Kavuk, “Kadın ve Yaşam Spor Merkezimizde düzenlenen Aşçı Yardımcılığı kursuna desteklerini esirgemeyen İŞ-KUR Bölge Müdürlüğüne, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezimize öncelikle çok teşekkür ediyorum. Yemek kültürü bizim kadim medeniyet kültürümüzün vazgeçilmez parçalarındandır. Yeşilyurt ilçemizde ikamet eden bayanlarımızın hem meslek sahibi olmaları hem de ev bütçelerine katkı sağlamak adına açılan bu kursumuzu başarıyla tamamlayan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. Kurs hakkında bilgiler paylaşan Kavuk, “İŞ-KUR Müdürlüğümüz tarafından ders programları ayarlanan kursumuza katılan bayanlarımız başta çorba, yemek, tatlı, turşu ve yöresel yemeklerimizden oluşan 15 ayrı kategoride 700’e yakın ürün ortaya çıkardılar. Yapılan yemek ve tatlıların genel değerlendirmesinden sonra başarı belgesini almaya hak kazanan kursiyerlere katılım belgelerini takdim edeceğiz. Programın ikinci aşamasında ise Pasta Usta Yardımcılığı kursumuz gerçekleşecektir” diye konuştu. Kurs sonunda başarılı bulunan bayan kursiyerlere katılım belgeleri takdim edilirken, dereceye giren yemek ve tatlılarda davetlilere ikram edildi. Yeşilyurt Belediyesi İŞGEM tarafından işletilen Recai Kutan Parkı Barguzu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen etkinliğe Malatya Valisi Ali Kaban’ın eşi Neriman Kaban, Malatya Büyükşehir Belediye Bakanı Ahmet Çakır’ın eşi Zehra Fatma Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın eşi Yasemin Polat, Yeşilyurt Kaymakamı Ali Sakar’ın eşi Çiğdem Sakar, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı’nın eşi Sadiye Kahtalı, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal’ın eşi Kadriye Urhal, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Meltem Kavuk, AK Parti Malatya Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, AK Parti İl ve İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, kurs öğretmenleri ve kursiyerler katıldı.

Bakmadan Geçme