AÖF sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

AÖF vize sınavları için geri sayım başladı. 26-27 Kasım tarihlerinde yapılacak olan AÖF Güz dönemi vize sınavları için giriş yerleri henüz açıklanmadı. Sınav giriş yerleri adreslere gönderilmeyip, internet üzerinden sorgulanacak.

AÖF Sınav Giriş Yerlerinin açıklanmasını bekleyen adaylar için meraklı bekleyiş sürüyor. AÖF sınav giriş yerlerinin açıklanmasının ardından sınava girecek olan adayların sınav tarihinden bir hafta önce AÖF sınav giriş yerlerinin açıklanması tahmin edilmektedir.

Eğitime teşvik amaçlı bir çok destek ve program bulunmaktadır. Diğer yazılarımızda bahsettiğimiz desteklerin yanı sıra bir de eğitimini devam ettirememiş veya eğitimini yarıda bırakmış kişiler için bir de ayrıcalıklı bir program söz konusudur. Bu program ise açık öğretim fakültesi olarak geçmektedir. Bir sebepten dolayı eğitimine devam edememiş veya eğitimine dışarıdan yani ders katılımı zorunluluğu olmadan tamamlamak isteyen öğrenciler AÖF başvurusunda bulunmaktadır. Ülkemizde eğitimini devam ettirememiş birçok vatandaşımız vardır. Bu vatandaşları topluma geri kazandırmak aynı zamanda toplumun eğitim seviyesini yükseltmek amaçlı bu program ortaya çıkmıştır. Milyonlarca öğrencinin faydalandığı AÖF için sınav takviminde tarihler belirlendi.

AÖF GÜZ DÖNEMİ VİZE SINAV TARİHLERİ

Güz Dönemi Ara Sınavı    26 - 27 Kasım 2016
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı    14 - 15 Ocak 2017
Bahar Dönemi Ara Sınavı    15 - 16 Nisan 2017
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı    27 - 28 Mayıs 2017
2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı    15 Temmuz 2017

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

26-27 Kasım tarihinde gerçekleşecek olan sınav için adaylar sabırsızlanıyor. AÖF ara sınavları için belirlenen bu tarihte öğrenciler eğitim dönemindeki ilk sınavlarına girmiş olacaklardır. Bu tarihler arasında gerçekleşecek olan sınava girecek olana adayların dikkat etmesi gereken bazı konular vardır. AÖF sınav giriş yerleri için öncelik ile adayların başvuruda bulunmaları gerekecektir. Bu başvuruda bulunan öğrenciler daha sonra AÖF ün yeni dönemdeki ilk sınavına katılmak için AÖF ün resmi web sayfasından AÖF sınav giriş yerlerine bakmaları gerekmektedir. Bu sınav giriş yerleri zaman zaman bulunduğunuz yerden uzak olabilir. Bu nedenden dolayı da AÖF Sınav giriş yerlerinize baktıktan sonra sizlere sınav yerinizi daha önceden bakmanızı tavsiye ederiz. AÖF Sınav giriş yerlerini öğrenmek için ise öğrenci ilk önce internet bağlantısının bulunduğu herhangi bir akıllı cep telefonunda ya da bilgisayardan internet erişimi sağlamak durumundadır. Daha sonra resmi AÖF web sayfasına girin. Burada sizlerden bazı bilgileriniz istenecektir. Bu bilgilerin doğruluğu AÖF sınav giriş yerlerinizi başarılı bir şekilde öğrenebilmeniz adına oldukça önemlidir Bu bilgiler ise T.C. kimlik numaranız ve AÖF şifrenizdir. Bu bilgileri uygun boşluklara eksiksiz bir şekilde doğru olduğundan emin olduktan sonra giriş butonuna basın. Burada karşınıza açılacak olan sayfada üst kısımda Bilgilendirme paneli butonunu göreceksiniz. Bu butonu tıklayın. Daha sonra karşınıza AÖF sınav giriş yerinizi gösteren bir sayfa açılacaktır. Bu sayfayı herhangi bir çıktıdan çıktı almanız önemlidir. Ancak bu belge ile sınava alınacağınızı unutmamalısınız. Aynı zamandan bu belgenin yanında sınava giderken almanız gereken diğer şey ise T.C. kimliğiniz olacaktır. Bu belgeler ile beraber sınav giriş yerinde sınav saatinden yarım saat önce olmanız yeterlidir. Daha sonra giriş belgeniz ve T.C. kimliğiniz ile sınava giriş yapabilmeniz mümkün olacaktır.

Bakmadan Geçme