AÖF güz dönemi sınav yerleri belli oldu mu? İşte AÖF sınav tarihleri

Açık Öğretim Fakültesi sınav takviminin açıklanmasının ardından AÖF sınavlarının yeri belli oldu mu sorusuna dair detaylı cevaplar haberin devamında.

AÖF’nin bu yılki sınav tarihleri belli oldu. Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri, 26-27 Kasım tarihleri arasında bu yılki ilk sınavlarına girecekler.  Sınav takvimi, Anadolu Üniversitesi’nin resmi sitesi üzerinden yayınlandı. Sınavlar saat 9.30 ve 14.00 olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilecek. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi kayıt işlemlerinin sona ermesi ve sınav takviminin netleşmesi ardından, gözler AÖF sınav yerlerine çevrildi. Peki Açıköğretim Fakültesi sınav giriş yerleri belli oldu mu? İşte, sınav giriş yerleri ile ilgili bilinmesi gerekenler ve bu yılki tüm sınavları!

SINAVA GİRİŞ BELGESİ

Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerinin sınav yerleri, öğrencilerin tercihleri arasından belirlenir. Sınav giriş yerleri başta olmak üzere, öğrencilerin; ara sınav ve dönem sonu sınavlarına hangi bina, salon, sıra, tarihte ve saatte sınava gireceği “Fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi”nde belirtilir. Öğrenciler, AÖF sınav yerlerinin de yazdığı fotoğraflı sınav giriş belgesini sınav tarihinden bir hafta öncesinde Anadolu Üniversite’sinin resmi sitesi üzerinden alabilirler. TCKN ve şifre bilgisi girilerek edinilebilen sınav giriş belgeleri, AÖF Bürolarından da alınabilir. Fotoğraflı Sınav Giriş Belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmemektedir. Öğrenciler Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundalar.

2016-2017 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SINAV TAKVİMİ

AÖF sınavları için belirlenen tarihler, Anadolu Üniversitesi’nin resmi sitesinden duyuruldu. Sınav tarihleri her yıl olduğu gibi bu yıl da iki oturumlu olarak gerçekleştirilecek. İşte 2016 AÖF sınav tarihleri!
Güz Dönemi Ara Sınavı 26 - 27 Kasım 2016
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 14 - 15 Ocak 2017, 
Bahar Dönemi Ara Sınavı 15 - 16 Nisan 2017, 
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 27 - 28 Mayıs 2017, 
2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı 15 Temmuz 2017

AÖF’DE 7 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRECEK Mİ?

Anadolu Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, dört yanlışın bir doğruyu götürdüğü yeni bir sistemin olabileceğini söyledi. Bu uygulamayla yanlış verilen cevaplardan 4 tanesi 1 doğru cevabı götürecek. Her yanlış cevap 0.25 doğru cevabı eksiltmiş olacak. İşte, Gündoğan’ın açıklaması:
Gündoğan yaptığı açıklamada “YÖK Ölçme değerlendirme ile ilgili bir standart oluşturmak istiyor. YÖK ün belirlemiş olduğu usul ve esaslara göre bu yıldan itibaren Açıköğretim fakültesi (AÖF) yanlış cevapların doğru cevapları götürme uygulamasını yapacağız. Bu değişiklik sadece bizde değil, ülkemizde eğitim sunan tüm Açıköğretim fakülteleri tarafından uygulanacaktır “ dedi.

Bakmadan Geçme