Anne ve 3 çocuğunu yangından kurtardı

Malatya'da bir evde çıkan yangında içeride mahsur kalan anne ve 3 çocuğunu sokakta seyyar satıcılık yapan genç kurtardı.

Olay, sabah saatlerinde İnönü Mahallesi Mavigöz Sokak'taki Bahçelievler Sitesi'nde yaşandı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle apartmanın birinci katında çıkan yangın kısa sürede büyüdü.

Akgün ailesinin oturduğu evden dumanların yükselmesi ile 9 yaşındaki Elçin Akgün cama çıkarak çevreden yardım istedi. Bu sırada çığlıkları duyan mahallede seyyar satıcılık yapan Mikail Balaban hemen yardıma koştu. Çevredeki vatandaşlar da durumu itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirirken, seyyar satıcı genç içeri girerek anne Seyhan Akgün ile kızları Elçin, Ekin ve 2 aylık bebeği dışarı çıkarttı.

Dumandan etkilen anne ve çocukları olay yerine gelen ambulansla Malatya Devlet Hastanesine kaldırılırken, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri kısa sürede yangını kontrol altına aldı. Bu sırada yoğun dumandan dolayı balkona çıkan bir vatandaşta itfaiyenin merdiveni ile kurtarıldı. Dumandan etkilenen apartman sakinlerine olay yerinde sağlık görevlileri müdahale ederken, evde bulunan muhabbet kuşu da itfaiye ekiplerince dışarı çıkartıldı.

Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Yorumlar 11

Bakmadan Geçme