'Yeşilyurt Belediyesi sınıfta kalmıştır'

Mahir Temur, İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Cem Parlak ile yine çok konuşulacak bir röportaj yaptı. Yeşilyurt Belediyesi'nin borçlanmasından, Hacı Uğur Polat'a, Başkan Mehmet Çınar'dan CHP'nin son anda aday çıkartmasına kadar etkili sorular ve çarpıcı cevaplar… İşte o röportaj…

Röportaj serimize İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Cem Parlak ile devam ediyoruz. Sorularıma içtenlikle cevap verdiği için Cem Parlak'a teşekkür edip hemen bir solukta okuyacağınız röportajımıza geçelim.

SORU: Cem Bey kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

CEM PARLAK: 1978 Yeşilyurt doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Malatya'da yaptım. Yükseköğrenimimi Yerel Yönetimler bölümünde yaptım. Yıllarca Malatya'da kendi işimi yaptım. Siyasete aslında hep çok yakındım. Milletvekilliği danışmanlığı, belediye başkanlığı danışmanlığı gibi görevlerde bulundum. Esasında ailemin siyaset ile ilişkisi nedeniyle çocukluğumdan beri siyasetin içindeyim diyebilirim.

SORU: İYİ Parti'ye ne zaman geçtiniz?

CEM PARLAK: Malatya İYİ Parti kurucu üyesiyim. Yani İYİ Parti kurulduğundan beri İYİ Partiliyim. Ayrıca il başkan yardımcılığı görevini yürütüyorken Yeşilyurt Belediye Başkanlığı adaylığı için istifa ettim

SORU: Neden aday oldunuz?

CEM PARLAK: Neden aday olmayayım ki… Yeşilyurt Belediyesi sizce doğru yönetiliyor mu?

SORU: Bence siz cevap verin…

CEM PARLAK: Tabii ki iyi yönetilmiyor. Hacı Uğur Polat Yeşilyurt Belediyesi'nde 4 yıl belediye başkanlığı yaptı. Sözde en iyi belediye başkanı diye Büyükşehir Belediyesi'ne atandı. Ne oldu ki aday göstermediler? Büyükşehir'e layık görülmeyen başkan Yeşilyurt Belediye Başkanlığı yaptı bu memlekette. İşte ben bu yüzden aday oldum.

SORU: Ama Hacı Uğur Polat şu anda aday değil, Yeşilyurt'un AK Parti adayı Mehmet Çınar değil mi?

CEM PARLAK: Sayın Mehmet Çınar belediye başkan yardımcısı değil miydi? Yeşilyurt'ta bu borçlanmanın sorumluları arasında değil mi? Tabii ki Mehmet Çınar da sorumludur! Mahir Bey siz Yeşilyurt Belediyesinin borcunun ne kadar olduğunu biliyor musunuz?

SORU: Cem Bey siz cevap veren taraftasınız, lütfen siz cevaplayın. Yeşilyurt Belediyesi'nin ne kadar borcu var?

CEM PARLAK: İnanın ben de bilmiyorum. Mehmet Çınar o koltuğa oturur oturmaz borçlanma yetkisi istemedi mi? Demek ki 100 park yapmanın sonucu bu olsa gerek. Ayrıca merak ediyorum, şu anda Yeşilyurt Belediye Başkanı'ndan rica ediyorum; Yeşilyurt Belediyesi'nin ne kadar borcu var?

SORU: Sizce cevap verir mi?

CEM PARLAK: Keşke Yeşilyurt Belediyemizin borcu olmasa… Görünürde sadece park yaparak belediyenin kasasında beş kuruş kalmamışsa tabii ki Mehmet Çınar cevap veremez.

SORU: Projelerinize gelmeden önce Yeşilyurt Belediyesi ile ilgili son bir soru sormak istiyorum. Yeşilyurt ile Battalgazi Belediyesi'ni kıyasladığım zaman ilk sırada “imar” konusu gelir. Sizce Yeşilyurt Belediyesi imar konusunda doğru bir yol izledi mi?

CEM PARLAK: Bu sorunun cevabını Yeşilyurt'ta yaşayan herkes cevap verebilir. Çünkü Yeşilyurt Belediyesi imar konusunda sınıfta kalmıştır. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart Yerel Seçimleri için AK Parti'nin seçim manifestosunda dahi “yatay mimari” dedi. Yeşilyurt Belediyesi “dikey mimariyle” nam salmıştır. Tarım arazilerinin imara açılma konusunda veballeri büyüktür. Tarım arazileri bu memlekette Yeşilyurt sınırları içerisinde en çok yok edildi. O yüzden Cumhurbaşkanı “siz yanlış yaptınız” diyor aslında Yeşilyurt Belediyesi'ne… Biz bu yanlışları gördüğümüz için aday olduk.

SORU: Peki siz ne yapacaksınız? Başkan olursanız önümüzdeki dört yıl içinde ne yapacağınızı planladınız mı?

CEM PARLAK: Yeşiltepe'nin imar sorunundan, orayı kısıtlayan demiryoluna varıncaya kadar üzerinde düşündüğümüz ciddi projelerimiz var. 82 mahallemiz için tek tek planladığımız projelerimiz var. Sağlıktan, ulaşıma projelerimiz hazır. 10 gün içinde basın toplantısıyla tüm projelerimizi detaylı açıklayacağız. Ayrıca hiç projemiz olmasa da sadece Yeşilyurt Belediyesi'nde israfı önlesek yine Yeşilyurtlulara faydalı oluruz.

SORU: CHP'nin Malatya'da Büyükşehir adayı açıklandıktan sonra Battalgazi ve Yeşilyurt için aday gösterilmeyeceğini ittifak çerçevesinde İYİ Parti'nin adaylarına destek verileceği konuşuluyordu. Ama Yeşilyurt Belediyesi için CHP son anda aday çıkardı. Öncelikle bu konudaki yorumunuzu merak ediyorum. Doğru buldunuz mu?

CEM PARLAK: Biz de aynı sizin dediğiniz gibi CHP'nin Yeşilyurt için aday çıkartmayıp bizi destekleyeceğini biliyorduk. Bizim için de sürpriz oldu.

SORU: Nasıl sürpriz oldu? Sizinle irtibata geçmediler mi?

CEM PARLAK: Aslında şu anki aday açıklanmadan bir hafta önce bana ulaştılar. İki gün süren birkaç görüşme yaptık.

SORU: Bu görüşmede size bir teklif yapıldı mı?

CEM PARLAK: Detaya girmek istemiyorum ama teklif yapıldı.

SORU: Anlamak için soruyorum, CHP size Yeşilyurt Belediyesi için aday teklifinde mi bulundu? İYİ Parti'den CHP'ye geçmenizi mi istediler?

CEM PARLAK: Evet, ama detaya girmeyeceğim.

SORU: AK Parti'de yıllarca kadın kolları başkanlığı yapmış Emine Akkurt Saadet Partisi'nden aday oldu. Yani karşı tarafınızda bir dağılma söz konusu. Siz niye Yeşilyurt için birleşemediniz?

CEM PARLAK: Bence bu soruyu CHP'ye sorun. Çünkü biz bu sorunun muhatabı değiliz.

SORU: Cem Bey röportajımızın sonuna geldik. Eklemek istediğiniz bir şey var mı?

CEM PARLAK: Öncelikle bu röportaj için teşekkür ederim. Tüm Yeşilyurtluların oylarına talibim. Yerel siyasetçilerin becerileri ve beceriksizlikleri değerlendirilir. İyi yönetiliyorsa seçilir iyi yönetilmiyorsa seçilmez. Biz Yeşilyurt Belediyesi'nin iyi yönetilmediğini ve şeffaf olmadığını söylüyoruz. Şirketlerin belediyesi değil milletin belediyesi olacaktır bizim dönemimizde.

RÖPORTAJ: MAHİR TEMUR

Kayısı Haber


Bakmadan Geçme