Akçadağlı çiftçilere bilgilendirme

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Malatya İl Koordinatörlüğü işbirliğinde düzenlenen programla TKDK hibelerden yararlanan üreticiler bilgilendirildi.

Akçadağ Öğretmen Evinde gerçekleştirilen programa, Akçadağ İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mekselin Yıldız, Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boyraz,Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Malatya İl koordinatörü Murat Tunç, Malatya Süt Üreticiler Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu,Fırat Kalkınma Ajansı Uzmanı Taner Önal,İlçe Tarım Müdürlüğü personeli, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Programda konuşan Akçadağ İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mekselin Yıldız," Akçadağ'da tarım ve hayvancılığının gelişmesi ve çiftçilerimizin refah seviyesinin yükseltilmesi için, müdürlük personelleri ile birlikte yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Nihai amaç olarak ilçeye yapılacak tarımsal yatırımların önünü açmak, daha fazla çiftçinin yararlanmasını sağlamak, çiftçinin yatırım aşamasında karşılaşmış oldukları sorun ve sıkıntıları birlikte aşmak için çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

TKDK Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç ise, İl genelinde TKDK desteklerinin kullandırılmasında Akçadağ ilçesinin mevcut konumunun iyi durumda olduğunu, ancak mevcut yatırımların daha çok beyaz et sektöründe olduğunu, farklı başlıklar içinde destekleme başvurularında, yatırımcıların özellikle proje ile kuruma gelmelerini istediklerini belirtti.

Bakmadan Geçme