Akçadağ ilçesinde su sorunu

Malatya'nın Akçadağ ilçesi Ören Mahallesinde su problemi yaşayan mahalle sakinleri yolu trafiğe kapatarak, eylem yaptı.

Akçadağ ilçesine bağlı Ören Mahallesi Hisardere mevkiinde Akçadağ Belediyesi’nin hizmet üretmediğini bu kapsamda bölgenin içme suyu sorunun çözülmediğini ve tüm yolların bozuk olduğunu savunan mahalle sakinleri, yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Yolun yapılmaması nedeniyle tepki gösteren mahalle sakinlerinden Ahmet Şakar, "Bizi üvey evlat gibi görmesinler. Bizde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bugün gidin kürne köylerinde en ücra tepedeki eve asfalt yapılmış ama bizim buraya düzmece bir asfalt döküldü. Biz üvey evlat değiliz. Bize de aynı hizmetler gelsin.Devletten kişi başına para geliyor. Nereye harcanıyor bu paralar? Beş yıl önce bir su deposu yapıldı, mezar gibi duruyor orada. Konuyu Malatya Valisine, ilçe Kaymakamına, Akçadağ Belediye Başkanına aktardık, söz verdiler yapacağız dediler. Sözlerinin arkasında durmadılar" dedi.

Şakar ise, "Beş sene önce belediyemiz tarafında içme suyu için Çatalkol mevkisinde sondaj vurdurduk. Sondajın suyunu,deposunu yaptık, pompasını içeri koyduk, elektrik verdik.Hattın bir tanesi çekildi, iki hat çekilmek üzeri idi, birini çekmediler, bir tanesini bağladılar oda eski şebekeye, sondajı çalıştırmadılar. Biz şuanda derede su içmekteyiz. Su aldığımız patika yol, tapulu arazi içerisinde adam sağ olsun arazinin içerisinde olduğu halde yolu kapatmadı. Vatandaş tapulu arazisindeki yolu kapatırsa biz suyu nereden alacağız. Artık yeter 2016 yılına geldik, derede su içiyoruz" diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

Bakmadan Geçme