AK Partililere saldırı! 4 ölü, çok sayıda yaralı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yıldız ve beraberindekiler, seçim çalışmalarını yürüttükleri sırada silahlı saldırıya uğradı, çıkan olayda 4 kişi öldü, 12 kişi yaralandı.

Olay, saat 16.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi'ndeki çarşıda meydana geldi. AK Parti 26'ncı Dönem Milletvekili ve 27'nci Dönem Milletvekili Adayı İbrahim Halil Yıldız, aralarında kardeşlerinin de bulunduğu grupla, esnaf gezisi sırasında DBP'li olduğu belirtilen tuhafiyeci Esved Şenyaşar'ın sahibi olduğu işyerine girdi.

İddiaya göre, esnaf Esved Şenyaşar'ın, Bizim oyumuzun rengi belli, neden geldiniz?' demesiyle taraflar arasında tartışma yaşandı. Milletvekili Yıldız'ın çarşıdan uzaklaşmasının ardından taraflar arasındaki gerginlik silahlı kavgaya dönüştü.

Tarafların birbirlerine silahlarla karşılıklı ateş açması sonucu milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız (53) ile yakınları Nihat Yıldız (28), Süleyman Yıldız (38) ve Mustafa Yıldız (56) ile Ahmet Çetin (45), Esved Şenyaşar, Fadıl Şenyaşar, Ferit Şenyaşar, Eşref Şenyaşar, Mehmet Şenyaşar, Engin Şimşek ve ismi öğrenilemeyen bir kişi ile birlikte toplam 12 kişi yaralandı.

Çarşı savaş alanına dönerken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık personeli sevk edildi. Polislerin havaya ateş açarak sonlandırdığı kavgada yaralananlar ambulanslarla Suruç Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Burada müdahale edilen yaralılardan milletvekili Yıldız'ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız ile aynı aileden olan esnaf Esved Şenyaşar, Fadıl Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar kurtarılamadı.

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİLER

Olayı duyan iki tarafın yakınları, akın ettikleri Suruç Devlet Hastanesi'nde de kavga etmeye başladı. Buradaki olaya da müdahale eden polis, bir ke z daha havaya ateş açarak tarafları ayırdı. Gerginliğin yatıştırılmasının ardından Yıldız ile Şenyaşar ailelerine mensup yaralılar, ambulanslarla Şanlıurfa'daki farklı hastanelere sevk edildi. Olaydan haberdar oloduktan sonra hastanelere giden yakınları, sinir krizleri geçirdi.

AK PARTİLİ YILDIZ, PKK'NIN SUİKAST LİSTESİNDEYDİ

DHA'nın aktardığına göre, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde seçim çalışması kapsamında esnaf ziyaretindeyken düzenlenen saldırıda ağabeyi yaşamını yitiren ve 4 kardeşi de yaralanan AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın terör örgütü PKK'nın suikast listesinde olduğu ortaya çıktı.

Geçen yıl Haziran ayında Suriye'nin Kobani kentinden yasadışı yollarla Türkiye'ye geçen ve polisin düzenlediği operasyonla yakalanan PKK/PYD üyesi 4 teröristin, Suruç'ta güvenlik güçleri ile aralarında milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile AK Partili yöneticilere yönelik suikast hazırlığı içerisinde oldukları belirlenmişti.

ACIMIZ BÜYÜK

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Acımız büyük. Bugün Türkiye'de yaşananları herkesin görüp iyi idrak etmesi gerekiyor dedi.

PKK'LI OLDUKLARI YÖNÜNDE KAYITLAR VAR

Başbakan Yıldırım, Bu, vahim bir hadisedir. Sebebi ne olursa olsun hiçbir şey insan hayatından daha önemli değildir. Emniyet, valimiz, kaymakam olayları yatıştırmak için gerekli gayreti gösteriyor. Şu anda kontrol altına alınmış durumda. Faillerin veya zanlıların PKK sempatizanı olduğu yönünde polisin kayıtları var, tespitleri var dedi.

TÜM YÖNLERİYLE SORUŞTURULACAK

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül,  Suruç´taki saldırı Başsavcılıkça tüm yönleriyle soruşturulmaktadır. Milletin iradesine ve demokratik yarışa gölge düşürecek her türlü provokatif eylemi ve şiddetten medet umanları kınıyorum. Halkımız seçim öncesi tüm kışkırtmalara sükunetle yaklaşacak, cevabı sandıkta verecektir dedi.

GERÇEKLEŞTİRİLEN SALDIRIYI KABULLENMEK MÜMKÜN DEĞİL

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Demokratik ortamda seçim çalışması yapılırken, gerçekleştirilen saldırıyı kabullenmek mümkün değil. ifadesini kullandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Olayın aydınlatılacağına, faillerinin belli olacağına, yargıya inanıyor ve güveniyoruz. diye konuştu.

KALIN: FAİLLER ADALET ÖNÜNE ÇIKARTILACAKTIR

İbrahim Kalın saldırya ilişkin yaptığı açıklamada, Suruç'taki menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın kardeşi de saldırıda hayatını kaybetti. Tüm aileye başsağlığı diliyorum. Olay aydınlatılacak ve failler adalet önüne çıkartılacaktır. ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme