AK Parti Malatya Meydan Muharebesi

Kurulduğundan beri Malatya'da rekorlar kırarak seçimler kazanan AK Parti Malatya teşkilatı savaş halinde. Yüzde 68 oy alarak seçilen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile 2014'te yüzde 61 oy alarak seçilmiş eski Başkan Ahmet Çakır arasında yaşanan savaşı Mahir Temur analiz etti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
AK Parti Malatya Meydan Muharebesi

Kurulduğundan beri Malatya’da rekorlar kırarak seçimler kazanan AK Parti Malatya teşkilatı savaş halinde. Yüzde 68 oy alarak seçilen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile 2014’te yüzde 61 oy alarak seçilmiş eski Başkan Ahmet Çakır arasında yaşanan savaşı Mahir Temur analiz etti.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Türkiye’de İstanbul tartışılırken Malatya’da yaklaşık dört aydır Malatya Büyükşehir Belediye’si tartışılıyor.

2004’ten beri önce bağımsız daha sonra AK Parti’ye geçip yaklaşık 15 yıl Battalgazi Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 31 Mart 2019 seçimlerinde kullanılan oyların yüzde 68,47’sini alarak AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Selahattin Gürkan dört aydır gündemden düşmüyor.

İki dönem AK Parti’de önce belediye başkanlığı yaptıktan sonra şu anda AK Parti Malatya milletvekilliği yapan Ahmet Çakır’ın halefi Selahattin Gürkan arasında çıkan gerginlik aslında Selahattin Gürkan’ın ilk meclis toplantısından sonra yaşanmıştı.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında yeni seçilen Başkan Gürkan’ın Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin borcunu 1 milyar 778 milyon 257 bin olarak açıklamasıyla başlayan gerginlik bugün bambaşka bir hal almış durumda.

Önce son dört ayı özetlemek gerekirse, Başkan Gürkan’ın ilk meclis toplantısında “Biz Büyükşehir Belediyesi’ni 1 milyar 778 milyon 257 bin 657 TL’lik borç ile teslim almış bulunmaktayız” cümlesinden sonra iki kez daha Başkan Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin borcunu artırarak rakamları güncelledi.

Yapılan ilk borç açıklamasından sonra bu açıklanan borcun yanlış olduğunu aktaran Ahmet Çakır, Selahattin Gürkan’ı eleştirmeden “yanlış bilgilendirildiğini” söyledi bir televizyon kanalında.

Yapılan ilk borç açıklamasından sonra Malatya AK Parti kurmayları Selahattin Gürkan’ın duracağını düşünürken ve sadece Büyükşehir Belediyesi’ni hangi durumlarda devraldığını milletin bilmesi için yapıldığını düşünürken Gürkan durmadı.

Adeta Malatya AK Parti kurmaylarına inat yaptığı her hamle ve her atama “eskiyi kötülemek” üzerine oldu.

Ahmet Çakır’a yakınlığı ile bilinen AK Parti Malatya milletvekili Hakan Kahtalı dahi sessizliğini korurken Selahattin Gürkan’ın son yaptığı açıklamadan sonra AK Parti MKYK üyesi ve Malatya’nın en kıdemli siyasetçisi Öznur Çalık’ın dahi Ahmet Çakır’dan yana tavır aldığı söyleniyor.

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya milletvekili ile birlikte Kanal 23 televizyonuna katılan Başkan Gürkan’ın “2 milyona yapılan ihaleyi iptal edip 20 bin liraya yaptık” diye açıklama yapması ve bu bölümü sosyal medya hesaplarından paylaşması AK Parti içerisinde daha önce görülmemiş bir tepki ile karşılaşmasına neden olmuştu. Bu tepkiden sonra yapılan paylaşımın kaldırılması dikkat çekmişti.

 

Selahattin Gürkan’ın bu “ihale” paylaşımını kaldırdıktan sonra Gürkan’ın danışmanı olarak yeni atanan Selahattin Kılıç’ın sosyal medyada yaptığı paylaşım ise Gürkan ve Malatya AK Parti’si arasındaki gerginliğin şifrelerinin çözümü gibi algılandı.

Daha sonra o paylaşımı silen ve paylaşım yaptığı adres üzerinden “kısa süreliğine hesabım çalındı” diye paylaşım yapmasına rağmen akıllarda soru işareti bırakmıştı.

 

CHP’nin daha önce yapamadığı bir düzeyde Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin bazı rakamlarına ulaşması ise Kurban Bayramı arifesi olmasına rağmen gerginliğin boyutunu bir kez daha Malatyalılara gösterdi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz’ın Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin 2014-2018 yılları arasında Özel Kalem Bütçesi’ni basına duyurması uzun süredir sessizliğini koruyan Ahmet Çakır’ın twitter üzerinden sessizliğini bozması Kurban Bayramı’nda konuşulan tek konu oldu.

Her ne kadar Veli Ağbaba ve Enver Kiraz’a cevap vermiş gibi gözüken Malatya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Çakır’ın twitter üzerinden verdiği cevaplarda Selahattin Gürkan’ı işaret ettiği görülmektedir.

“Başkanlığını yaptığım dönemde, Büyükşehir Belediyemizde çalışmadığı halde maaş alan personeller olduğu, harici maaş ödemelerinin yapıldığı, trilyonlarca TL’ye ihale edilen işlerin ihalelerinin iptal edilerek Belediye imkanlarıyla 20 bin TL’ye yapıldığı iddiaları iftiradır” tweeti yeni Başkan Gürkan’a cevap olduğu görülmektedir.

 

Dört aydır cevap vermeyen Ahmet Çakır sosyal medya üzerinden ilk defa alenen “Selahattin Gürkan bana iftira atmıştır” demeye getirmiştir.

Ahmet Çakır’ın, “Milletimizin aklıyla dalga geçmektir. 20 bin TL ye yapılacak bir işin bırakın 2 milyon TL ye ihale etmek, böylesi bir ihaleye hazırlık evrakı düzenlemek bile suça teşebbüstür.” tweeti ise Ahmet Çakır ve Selahattin Gürkan arasındaki gerginliğin boyutunu gözler önüne sermektedir.

AK Parti milletvekili AK Parti belediye başkanına “milletin aklıyla dalga geçiyor” söyleminde bulunmuştur.

Bu gerginliğin sadece Ahmet Çakır ile Selahattin Gürkan arasında geçmediği yine Çakır’ın “Müfterilere cevabımızdır” tweetini Öznur Çalık’tan Hakan Kahtalı’ya varıncaya kadar bu tweetleri kendi sayfalarında paylaşmaları gerginliğin boyutunu ifşa etmiştir. 

Malatya AK Parti içerisinde bu savaşlar daha dün yaşanırken AK Parti MKYK üyesi ve Malatya milletvekili Bülent Tüfenkci’nin tutumunun yine AK Parti içeresinde konuşulduğu ve tartışıldığı kulis bilgisi olarak bizlere gelmiştir.

Başkan Gürkan’ın Kanal 23’te yapmış olduğu açıklamaları Bülent Tüfenkci’nin yanında yapması sonrasında Ahmet Çakır’ın tweetlerini paylaşması Kurban Bayramı ziyaretlerinde sadece Selahattin Gürkan ile Bülent Tüfenkci’nin ziyaretlere katılması akıllarda soru işareti bıraktı.

Hem Ahmet Çakır’ın cevabına destek verip hem de Selahattin Gürkan ile hareket etmesi AK Parti teşkilatlarında konuşulan konuların başında yer aldığı yine kulis bilgileri çerçevesinde bizlere ulaştı.

 

Bu yaşanılan hadiseler çerçevesinde Selahattin Gürkan’a daha yakın duran Bülent Tüfenkci bi tarafta dururken diğer tarafta başta Ahmet Çakır olmak üzere Öznur Çalık’ın, Hakan Kahtalı’nın, Mehmet Çınar’ın, Osman Güder’in ve hemen hemen tüm ilçe teşkilatları ile birlikte il teşkilatının büyük bir bölümünün Ahmet Çakır tarafında durduğunu bu son dört günde gözlemlediğimizi belirtmek isteriz.

AK Parti Malatya Meydan Muharebesi diye tanımladığımız önce bu “sessiz savaş” ve şu anda görünen aleni savaş hangi durumlara evirilecek bakıp göreceğiz.

AK Parti Malatya Meydan Muharebesi’nde basının da şu anda bir tarafı tuttuğunu, paralı kalemlerin iş başına geçtiğini ve bu muharebeden “karlı” çıkacaklarını düşündüklerini çok değerli okurlarımıza hatırlatmak isteriz.

Kayısı Haber olarak hiçbir tarafı tutmadığımızı ama haber değeri gördüğümüz her hadiseyi burada paylaşacağımızı belirtmek isteriz.

HABER ANALİZ: Mahir Temur – Kayısı Haber

Yorumlar 9
Artık ulusal basında takip ediyor 14 Ağustos 2019 10:56

Fox TV'ye de çıkmışlar hayırlı olsun Selo başkan demişti ya sahte hesap açıyorlar benim adıma paylaşım yapıyorlar yapılan paylaşımların aynısını konuşarakta söylüyor fox TV de ak parti vekillerle belediye başkanı birbirine girdi diyor 12 Ağustos Fox TV haberlerinde bakalım nolacak bu Malatya'nın hali

Tahir 14 Ağustos 2019 09:24

Selahattin Gürkan’ın taktigi uzun zamandır böyle; önceki bütün siyasileri ( zaten kamuoyunda yıpranmışlıkları var ) karala, nasıl olsa her söylediğine inanan doğruluğunu araştırmayan bir halkımız var maalesef. Gürkan 69 la geldi oysa bunlara ihtiyacımı var fakat onun derdi başka partinin altına dinamiti koymak. Bütün söylediklerine A Çakır çıktı cevap verdi yalan olduğunu belirtti Gürkan dan tıııııs yok. Bakıyorsun sosyal medyaya sokağa adamın yalanını paylaşıp konuşuyorlar. Malatya dedikodu ile yönetiliyor maalesef.

Kafam çok karışık! 14 Ağustos 2019 01:32

Genel seçimde reise oy verdim vekillere Öznur hanım için vermedim belediyede osmana verdim selahattine vermedim. Ama Öznur hanım su selahattin gurkani yola getirirse hakkından gelirse yemin olsun Öznur hanım hangi partiden girerse girsin oy vereceğim ha gelenezse oy yok ne selahattine ne Öznur hanima bu arada buyuksehirde çalışmıyorum reisciyim akpartici deilim RTE ciyim

Tahsin 13 Ağustos 2019 14:34

Selahattin başkan vurdukça ses çıkmadığını gördü ve işi milletin aklıyla alay etmeye kadar götürdü. Bakalım daha ne kadar ileri gidebilecek ve kimler tarafından seyredilecek. Demek ki başkanın yanında ona fikir belirtecek dirayetli devlet adamları da yok. Yazık oluyor Malatya'ya

Sedat 13 Ağustos 2019 14:27

Çok güzel yazmışsınız elinize sağlık. Selahattin Gürkan hamasetle saldırı ile iktidara geldi. Aynı metodu yine uyguluyor. Yalnız hizmetler aksadıkçada tepki alıyor. Kurduğu kadro yıkım oldu. Danışmanının zeka seviyesinden belli. Kısa süreliğine hesabım çalındı. Ve ak partiye vekillere salladım. Görende alakasız( tam isabet saldırı) bir şey yazılmış sanar. İmamoğlu kadro kurarken Selahattin bey emir eri kurdu. Tek adam. Tek adam olarak çapı yetmiyor. Bakalım büyük savaş ne zaman

kadir 13 Ağustos 2019 11:52

gürkan ak partiye zarar veriyor

Milletin adamı 13 Ağustos 2019 09:58

biz Gürkancıyız, millet Gürkan'dan yana

muratti 13 Ağustos 2019 09:37

Selahattin Başkan nasıl bunu diyebiliyor? Etrafından hiç mi akıllı bir adam yok Başkanı uyaracak? 2 milyona ihalaeyi 20 bin liraya yaptık ne demek!

akpli 13 Ağustos 2019 09:26

yazının başlığı birinci malatya meydan muharebesi olsun bece

Bakmadan Geçme