'Ahmet Çakır sesimizi duysun!'

Devlet Su İşleri'ne bağlı Darende Sulama Birliği, Gökderen mezrasına sulama suyu vermediği için bölge halkı çok endişeli. Ahmet Çakır sesimizi duysun…

Devlet Su İşleri’ne (DSİ) bağlı Darende Sulama Birliği, Gökderen mezrasına sulama suyu vermediği için bölge halkı çok endişeli. Ahmet Çakır sesimizi duysun…

Balaban mahallesine bağlı 600 nüfuslu Gökderen mezrası sakinleri DSİ’nin ve Darende Sulama Birliği’nin bu tutumundan dolayı çok kızgın. Yakın zamanda yerel medyaya da düşen haberlerden sonra halen sorunlarının giderilmediğini öne süren Gökderen sakinleri siyasilerin sessiz kaldığını ve sıkıntılarını görmezden geldiğini iddia ettiler.

Gökderen mezrasına 3 km. uzaklıktaki mahallelere su verildiğini ifade eden bir kaynağımız, “Kayısı bahçelerimizi kurutmamızı istiyorlar. Hemen yanımızdaki mahallelere sulama suyunu verip bize gelince su yetersiz, diyorlar. Aslında yetersiz değil. Vekillerimiz gelsin burada kendileri görsün. Diğer vekiller sesimizi duymadı bari Darendeli Ahmet Çakır vekilimiz sesimizi duysun” diye ifade etti.

Öznur Çalık’a seslendiklerini ama bir sonuç alamadıklarını ifade eden başka bir kaynağımız ise, “Artık kayısı bahçelerimiz kurumaya yüz tuttu. Sesimizi kim duyacak? Sayın Ahmet Çakır gelip bu halimizi görsün. Sizin aracılığınızla Ahmet Çakır’ı Darende’ye, Gökderen’e davet ediyorum. Gelip görsün halimizi ve bir çare bulsun" diye ifade etti.

Kayısı Haber

Yorumlar 1
Darendeli 11 Haziran 2021 15:25

Öznur Çalık vekilimiz her soruna çare bulan vekil bu köylüleri de mağdur etmez sadece biraz sabır etmek lazım

Bakmadan Geçme