'Ahmet Çakır'ın yapamadığını Selahattin Gürkan yapsın'

Yaklaşık üç yıl önce bir iş yerinin çalışma ruhsatını iptal eden Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin hukuksuz işlemine Danıştay 10. Dairesi dur dedi ama ortada 'iş yeri' kalmamıştı! Mahir Temur'un bir garip haberi…

Yaklaşık üç yıl önce bir iş yerinin çalışma ruhsatını iptal eden Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin hukuksuz işlemine Danıştay 10. Dairesi dur dedi ama ortada 'iş yeri' kalmamıştı! Mahir Temur’un bir garip haberi…

 

Doğanşehir Sürgü mahallesinde akaryakıt istasyonu kiralayan Hüseyin Karaman’ın Doğanşehir Belediyesi tarafından verilmiş olan işyeri açma ve çalışma ruhsatını Malatya Büyükşehir Belediyesi 29 Kasım 2017 yılında Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından çalışma ruhsatı iptal edilmişti.

2017 yılında Malatya Büyükşehir Belediyesi ile hukuksal mücadeleye giren Hüseyin Karaman ve Temur Karaman kardeşler, önce yerel mahkeme, sonra İstinaf Mahkemesi ve en sonunda ikinci temyiz davasını da kazandıktan sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından “çalışma ruhsatı” geri veriliyor ama ortada 3 yıl önce işlettiği akaryakıt istasyonu kalmıyor.

5 yıllığına kiraladığı akaryakıt istasyonunun 2. yılında zamanın Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır döneminde çalışma ruhsatı iptal edilen Hüseyin Karaman, “Biz o zaman Ahmet Çakır’a gittik. Kimse bizi dinlemedi. Üç yıldır hukuksal mücadele veriyorum. Belediye iş yerimizi hukuksuz bir şekilde elimizden aldı” diye ifade etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne tazminat davası açtığını belirten Karaman, “5 yıllığına kiraladığımız benzinliğe çok masraf yapmıştık. Pat diye çalışma ruhsatımız iptal edildi. Büyük ekonomik sıkıntılar yaşadım. Ahmet Çakır’ın yapamadığını Selahattin Gürkan yapsın. Biz davayı kazandık ama ortada bir iş yeri kalmadı ki ruhsatı geçerli olsun. Biz adaletin yerine getirilmesini istiyoruz. Bu süreçte çok mağdur oldum. Patronken işçi duruma düştüm” diye ifade etti.

 

Kayısı Haber – Mahir Temur

Yorumlar 1
Hasan 02 Temmuz 2020 00:09

Ne var bunda anlamadım ben. Zamanında bir işlem yapılmış. Muhatap kişi hukuksuz olduğunu düşünüp dava açmış ve kazanmış. Zarar uğratıldığını düşünüyorsa bir dava daha açar alır hakkı olan parayı. Bunda ne gariplik var anlamadım. Ayrıca bunun haber değeri taşıyan ne gibi bir yönü var? Yada toplumu ilgilendiren tarafı ne? Hatır gönül işi yazda belki gündem olur birşeyler olur denilerek zorla yazdırılmış gibi. Bilemedim. Birilerine dava açıp kazanan başka insanlar da bulabilirim size isterseniz haber yaparsınız.

Bakmadan Geçme