Ahmet Çakır: Üniversitemiz Malatya için bir ümit kaynağı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Ahmet Çakır, 'Üniversitemiz Malatya için bir ümit kaynağı' dedi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, beraberinde Rektör yardımcıları, Genel Sekreter ve Rektörlük Danışmanı ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a nezaket ziyaretinde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın uzun yıllar Malatya’ya hizmet ettiğini ve çok güzel hizmetler yaptığını belirten Kızılay, bundan sonra da güzel hizmetler yapacağından emin olduklarını söyledi.

Yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Çakır’a müteşekkir olduklarını anlatan Kızılay, “Bizim dönemimizde de ilk günden itibaren başkanımız güçlü bir destek verdi, vermeye devam ediyor. Üniversitemiz Malatya’mızın güzide bir kurumu ve incisi. Büyükşehir Belediyemiz de Malatya’mızın vazgeçilmez en önemli kurumlarının başında geliyor. Bu iki büyük kurumumuz güçlü bir tesanüt içerisinde olacak inşallah. Biz üniversite olarak bütün yönetimimizle Başkanımızın şehirde bize ihtiyaç duyacağı her alanda başkanımıza destek olacağız. Üniversitemizin bütün bilgi birikim ve insan kaynağını seferber edeceğiz. Büyükşehir belediyemizin de üniversitemize her konuda bize destek olacağından eminiz ve zaten görüyoruz. Kendilerine, birlikte güzel çalışmalar yapacağımız için hem şükranlarımı arz ediyorum, hem de bundan sonraki dönemde güçlü iletişimimizi devam ettireceğimizi vurgulamak istiyorum” dedi.

Rektör Kızılay başkanlığındaki üniversite heyetini ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, heyete teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, üniversitelerin ülke için çok önemli olduğunu söyledi. İnönü Üniversitesinin köklü bir üniversite olduğunu kaydeden Başkan Çakır, ise “Üniversitemiz, Malatya'mız için bir ümit kaynağı. Dolayısıyla bizler yerel olarak ne kadar üniversitelerle işbirliğini geliştirebilirsek, birlikte hareket edebilirsek, bundan Malatya faydalanacak. Daha sağlıklı çevre, sağlıklı gelecek, sağlıklı bir kültürün oluşması, sanayinin üniversiteden faydalanması çok önemli. Sizlerin bu yapıya açık olması, bunu bir hedef olarak ekibinizle birlikte ortaya koymanız ümit verici. Her şehir üniversitede yeterince faydalanamıyor. ‘Kentin ve ülkenin gelişimine yönelik ne üretebilirim, ne katkı sunabilirim?’bakışını ortaya koymanız, şehrimiz adına son derece sevindirici. Bizlerin her zaman her alanda rehberliğe ihtiyacımız vardır. Birçok projemizde bizlere katkı sundunuz. Bu açıdan üniversitemizle yeni dönemde çok daha güzel işbirliği yaparak, istifade edeceğiz. Malatya’mızdaki çok değerli, önemli kurumlarla birlikte çalışmak Malatya’nın menfaatine olacak. Bizim temel felsefemiz de bu kente değer katmak, hizmet üretmek” diye konuştu.

Bakmadan Geçme