Ağbaba: Kamunun malına el atan namussuzdur

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Veli Ağbaba, ağabeyi Hür Ağbaba hakkında çıkan iddialara cevap verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Veli Ağbaba, ağabeyi Hür Ağbaba hakkında çıkan iddialara cevap verdi.

Kayısı Haber Genel Yayın Yönetmeni Mahir Temur’un bugünkü “Veli Ağbaba bu milletten özür dilemelidir!” başlıklı yazısından sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’dan yazılı açıklama geldi.

“Köşe yazınıza cevabımızdır” başlığıyla bize ulaşan cevap metninde Ağbaba, kendisinin dahli olduğu bir ihale yada işlemin olmadığını, yapılan haberlerden sonra araştırma yaptığını, Didim Belediyesi’nin de konu ile uzaktan yakından bağlantısının olmadığını belirtti.

"SANKİ 21/B İHALESİYMİŞ"

İhalenin 21/B usulüyle yapılmış gibi bir algı oluşturduğunu ama ihalenin açık artırmayla yapıldığını belirten Veli Ağbaba,

“Sırf Belediyeyi eleştirmek amacıyla bizim de adımızı karıştırarak bu şekilde yıpratılmamız hedeflenmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu başkanını ve ihaleyi yapan bürokratlarını AKP iktidarı atıyor. Buna rağmen ihaleyi kazanan şirkette yakınlarım olduğu iddiasıyla şahsımı yıpratmaya dönük bir itibar suikastı söz konusu. Benim yakınlarımın bir şirkete ortak olması ya da bir ihaleye katılması kendi yasal haklarıdır. Bir usulsüzlük varsa, bunun ortaya konulması gerekir. Böyle bir şeyin de olması mümkün değil”  diye ifade etti.

Yapılan yazılı açıklamada Ağbaba, “Devletin bir kuruşuna göz diken, kamunun malına el atan namussuzdur, alçaktır. Karşısında da bizi bulur. Bu konuya adımı karıştırarak siyasi bir sonuç elde etmeye çalışanlarla, hukuk önünde hesaplaşacağımın bilinmesini istiyorum.’’ dedi.

VELİ AĞBABA’NIN YAPTIĞI YAZILI AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE:

 ‘‘Her şeyden önce ortada benim dahil olduğum ya da beni ilgilendiren bir ihale ya da işlem yok. Didim Belediyesi’nin de konu ile uzaktan yakından bağlantısının bulunmadığını anlıyoruz. Bu haberler üzerine konuyu araştırarak öğrendiğim bilgi şu şekilde; Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı bir ihale yaparak Didim’deki bir arsasını satışa çıkartıyor, iki şirket bu ihaleye katılıyor ve biri kazanıyor. İhale açık artırma usulüyle gerçekleştiriliyor ve en şeffaf ihale yönteminin bu olduğu herkesçe biliniyor.

Haberde sanki bu ihale 21/B ihalesiymiş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılmış, ancak bu da gerçek değil. Yine bu araziye bitişik amfi tiyatro arazisinin de konuyla bir ilgisi olmamasına rağmen sırf Belediyeyi eleştirmek amacıyla bizim de adımızı karıştırarak bu şekilde yıpratılmamız hedeflenmektedir. 

Kaldı ki, bu ihale benim ya da Didim Belediyesi’nin etki edebileceği, etki alanında olan bir ihale de değil. Sosyal Güvenlik Kurumu başkanını ve ihaleyi yapan bürokratlarını AKP iktidarı atıyor. Buna rağmen ihaleyi kazanan şirkette yakınlarım olduğu iddiasıyla şahsımı yıpratmaya dönük bir itibar suikastı söz konusu. Benim yakınlarımın bir şirkete ortak olması ya da bir ihaleye katılması kendi yasal haklarıdır. Bir usulsüzlük varsa, bunun ortaya konulması gerekir. Böyle bir şeyin de olması mümkün değil.

Devletin bir kuruşuna göz diken, kamunun malına el atan namussuzdur, alçaktır. Karşısında da bizi bulur. Bu konuya adımı karıştırarak siyasi bir sonuç elde etmeye çalışanlarla, hukuk önünde hesaplaşacağımın bilinmesini istiyorum.’’

MAHİR TEMUR’UN “AĞBABA BU MİLLETTEN ÖZÜR DİLEMELİDİR” BAŞLIKLI YAZISINI OKUMAK İÇİN LNKE TIKLA

VELİ AĞBABA BU MİLLETTEN ÖZÜR DİLEMELİDİR

Kayısı Haber
 

Yorumlar 1
Tamer 02 Haziran 2022 13:22

Geçmiş olsun bu araziyi almadık ihaleye girmedik demenizi bekliyoruz

Bakmadan Geçme