Adil Gevrek istifa ediyor mu?

Koronavirüs yüzünden takımların gelirlerinin düştüğü Süper Lig'de küme düşme bu yıl kaldırıldı ama Yeni Malatyaspor'da sular durulmuyor. Adil Gevrek istifa ediyor mu? Kamuoyunun beklentisi mi gerçekleşecek yoksa Ahmet Çakır'ın beklentisi mi? Başkan Gürkan hangi adayı destekliyor? Mahir Temur'un haberi…

Koronavirüs yüzünden takımların gelirlerinin düştüğü Süper Lig’de küme düşme bu yıl kaldırıldı ama Yeni Malatyaspor’da sular durulmuyor. Adil Gevrek istifa ediyor mu? Kamuoyunun beklentisi mi gerçekleşecek yoksa Ahmet Çakır’ın beklentisi mi? Başkan Gürkan hangi adayı destekliyor? Mahir Temur’un haberi…

 

Mahir Temur – Özel Haber

 

Adil Gevrek’i 6 yıl önce Yeni Malatyaspor Başkanı atayan Ahmet Çakır, Yeni Malatyaspor’un Divan Kurulu Başkanlığından istifa etmesi farklı görüşlere neden oldu. Yaklaşık 2 ay önce Divan Kurulu Başkan Yardımcılığından istifa eden Naci Şavata ile beraber dün başkan ve başkan yardımcısız Divan Kurulu toplandı. Yeni Malatyaspor Divan Kurulu’nda açık bir şekilde Yeni Malatyaspor yönetimi ve başkanın gereğini yerine getirmesi tavsiye edildi.

 

Süper Lig Cemil Usta 2019-2020 Sezonunda ilkyarı biterken 24 puanla 8. sırada yer alan Yeni Malatyaspor’un ikinci yarının başında Teknik Direktör Sergen Yalçın, Adil Gevrek tarafından kovulduktan sonra çöküş başlamıştı. Her haftayı puan kayıpları ile kapatan Yeni Malatyaspor’un önemli oyuncularını kaybetmesi ise Süper Lig’de kalma hayallerini söndürüyordu.

 

AHMET ÇAKIR NİYE İSTİFA ETTİ?

Adil Gevrek’in son basın toplantısında, “24 puanla düşmeyi hiç düşünmüyorduk” sözü yapılan hataların itirafı gibi algılanmıştı. Sezonu 32 puanla 16.sırada bitiren Yeni Malatyaspor’un Başkanı Adil Gevrek’in istifa etmesi beklenirken taraftardan özür dileyip istifa etmeyeceğini açıkladıktan sonra AK Parti Malatya milletvekili Ahmet Çakır’ın Divan Kurulu’ndan istifa etmesi farklı görüşlere neden oldu.

Divan Kurulu’nun tavsiyesinden sonra bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in Yeni Malatyaspor ile ilgili özel bir toplantı yapması dikkat çekti. Sadece üç başkanın özel görüştüğü toplantıda Adil Gevrek’ten sonrası konuşulduğu aldığımız duyumlar arasında.


SELAHATTİN GÜRKAN HANGİ ADAYI DESTEKLİYOR?

Başkan Gürkan ile beraber Osman Güder’in açık bir şekilde Adil Gevrek’in istifa etmesi gerektiğini düşündüğü ve hatta yeni formülün belirlendiği öğrendiğimiz bilgiler arasında. Belirlenen adayın hem TFF ile ilişkilerinin iyi olması gerektiğini hem de Ankara ile ilişkilerinin iyi olması gerektiği fikri oluştuğu bildirildi.

Aldığımız bilgilere göre Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın adaylar içerisinde iş insanı Ahmet Köse’ye daha yakın olduğu söylendi.

(Ahmet Köse)

Bu bilgiler ışığında 3 gün önce bir mahalle toplantısında AK Parti Malatya milletvekili Bülent Tüfenkci’nin açık bir şekilde “Adil Gevrek istifa etmelidir” söylemi ile beraber Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in Adil Gevrek’in gitmesi gerektiğini deklare etmesi ve Divan Kurulu’nda açık bir şekilde Başkan Gürkan’ın Adil Gevrek’in istifasını vermesini istediği söyleniyor.

29 Temmuz günü Öznur Çalık’ın “Kamuoyu değişim arzu ediyorsa değişim söz konusu olabilir” söylemi ile beraber Adil Gevrek’in tek savunucusu Ahmet Çakır’ın olduğu görülüyor.

KAYISI HABER OLARAK ÜÇ SORUMUZ VAR:

-16 milyon TL Yeni Malatyaspor Kulubü’ne bağışlayan Büyükşehir Belediye Başkanı, Yeşilyurt Belediye Başkanı ve Battalgazi Belediye Başkanı ile beraber Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Malatya kamuoyu ve Yeni Malatyaspor Divan Kurulu Adil Gevrek’in istifasını istiyorsa Ahmet Çakır halen Adil Gevrek’in kalmasını neden istiyor?

-Adil Gevrek ile Ahmet Çakır arasında nasıl bir ilişki var?

-Tüm Malatya Adil Gevrek’in istifa etmesi konusunda hemfikir olmuşken Adil Gevrek ve Ahmet Çakır niye halen Malatya’ya direniyor?

Kayısı Haber- Mahir Temur

Yorumlar 4
Yasin 09 Ağustos 2020 09:22

Vekil öznur çalık ve battalgazi başkanı osman güder adil gevrek gitmelidir diyor. Başka kimseden duymadık. Öznur çalık zaten kadın vekil. Ne kadar etkisi olur futbola bilmiyoruz. Diğerlerine bakılırsa adil gevrek kalır

Gökhan 08 Ağustos 2020 23:52

Adil gevrek bu takımı alt ligden alıp süper lige çıkarmış epey başarı elde etmiştir pandemide olan sorunu adil başkana mal etmek ne kadar ahlaki ve vicdani bence Başkan istifa etmemeli varsa aday seçime gidilmeli.not Malatyalı değilim

Hoca 08 Ağustos 2020 19:45

Gerçekten de Ahmet Çakırın neden Adil Gevrek i desteklediğini açıklaması lazım. Malatya’lının bilmesi en doğal hakkı. Tüm şehirden neden farklı düşünüyor bilelim. Amaç Adil Gevrek i başta bırakıp Selahattin Gürkan a gol atmak mı merak ediyoruz. Belki de biz kötü niyetliyizdir

Ali 08 Ağustos 2020 19:29

Tüm Malatya hem fikir değil. Adil gevrek kalmalıdır.

Bakmadan Geçme