Acil Tıpta Avrupa'da en gelişmiş ülke Türkiye

Türk ve Dünya Acil Tıbbının en önemli isimlerinin katıldığı 5. Intercontinental Emergency Medicine ve 5. International Critical Care Congress, 19-22 Nisan 2018 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirildi.

ABD’DEN SONRA EN GELİŞMİŞ ÜLKE TÜRKİYE

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, düzenlenen organizasyon ile ilgili yaptığı açıklamada “ABD, acil tıp uygulamasına 40 yıl önce başladı. Biz, 25 yıl evvel Avrupa'dan önce başladık. Onun için biz hepsini toparlayabiliyoruz. Acil tıpta ABD'den sonra en gelişmiş ülke Türkiye’dir. Acil tıpta eğitim ve akademik kadrolaşma açısından dünya liderlerinden birisiyiz” ifadelerine yer verdi.

MALATYA’DAKİ AKADEMİSYENLERİMİZE ÖNEMLİ GÖREV

Kongre Genel Sekreteri İnönü Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Oğuztürk ve organizasyon komitesi üyesi İnönü Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Şükrü Gürbüz düzenledikleri organizasyon hakkında bilgiler vererek, Kongreye Avrupa Acil Tıp Derneği Başkanı ve Amerika Acil Tıp Derneği Başkanı olmak üzere 40’ı aşkın ülkeden 200’e yakın yabancı akademisyenin katıldıklarını belirttiler. 

1500’DEN FAZLA BİLDİRİ İLE REKOR KIRILDI

Kongre Genel Sekreteri Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, “Toplamda 1300 hekimin katılımı ile Türk ve Dünya Acil Tıbbının kalbinin attığı kongrede, 1500’ü aşkın bildiri sayısı ile Türkiye Tıp Kongrelerinde kırılması zor bir rekora da imza atıldı. Türkiye’de ATUDER himayesinde gerçekleştirilen bu kongrenin Dünya Acil Tıp Tarihinde mihenk taşı olduğunu ifade eden yabancı katılımcılar, Ülkemiz Acil Tıpçıları ile birçok yeni proje sözleşmesine de imza attılar” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme