Açık oto pazarından memnun olan yok!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Açık Oto Pazarı'nda durgunluk devam ediyor. Durgun olan ikinci el araba satışının ÖTV indirimi ile beraber daha çok durduğunu dile getiren vatandaşlar çok kaygılı.

Yeşiltepe’deki Açık Oto Pazarı’nda yapmış olduğumuz incelemelerde durgunluğun gözle görülür olduğunu gördük.
Konuştuğumuz araba sahiplerinin en büyük sıkıntısının galericilerin çok oluşundan dem vurdular.

İsmini vermek istemeyen bir vatandaşımız “Burada gördüğünüz arabaların yarısı karşımızdaki galerici firmalarının. Fiyat konusunda sıfır arabalarda ÖTV indirimi olmasına rağmen ikinci el arabalarda bi düşüş yaşanmadı. Bunun sebebi galericilerdir” dedi.

Arabasını satmaya getiren Hüseyin Evin ise, piyasanın çok kötü olduğunu, galericilerin araba alırken çok fiyat kırdıklarını ama satarken yüksek fiyat verdiklerini, dile getirdi. Evin, konuşmasının devamında ise ikinci el araba zengin işi olmuş, 50 bin liralık sıfır arabaya 97 bin lira ödüyorsun ama burada sıfır arabaya verilen faiz kadar onlarca araba var, diye ifade etti.

Konu ile ilgili konuştuğumuz bir galerici firmasının sahibi ise, galericilerin çok kazandıkları inanışının eskilerde kaldığını, artık kar oranlarının çok düştüğünü, sirkülasyonun yok denecek kadar az olduğunu, dile getirdi. Biz de pazara araba getiriyoruz ama bizler de aynı vatandaş gibi sıkıntılıyız, dedi.

Gün boyunca yaptığımız incelemelerden anladığımız kadarıyla araba almak isteyen de satmak isteyen de galerici sahibi olanlar da piyasadan memnun değil. Almak isteyen ÖTV indirimi olmasına rağmen fiyatların düşmediğini söylüyor. Satmak isteyen ise karşılarına sürekli galerici sahiplerinin geldiğini ve fiyat kırarak araba almak istediklerini iddia ediyor. İşi araba alıp satmak olan galerici sahipleri ise sirkülasyonun olmadığından dem vuruyor.

Kısacası Malatya Büyükşehir Belediyesi Açık Oto Pazarı’ndan memnun olan kimseye rast gelmedik!

 

Kayısı Haber

Bakmadan Geçme