Acar gitti Katipoğlu geldi!

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda sular durulmuyor. İtfaiye Daire Başkanlığından Tarımsal Hizmetlere...

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda sular durulmuyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda çalışan KHK’lı işçilerin Selahattin Gürkan dönemi ile beraber fazla mesailerin ve sigortaların eksik yatırılması yüzünden haklarını arayan itfaiye işçilerini Park ve Bahçeler Müdürlüğüne gönderilmesi ve Park ve Bahçeler Müdürlüğünden 25 vasıfsız işçinin İtfaiye Daire Başkanlığına kaydırılması gündeme bomba gibi düşmüştü.

KAYISI HABER YİNE GÜNDEMİ BELİRLEDİ

Kayısı Haber’den Mahir Temur, Malatya İtfaiyesi’nde yaşanan sıkıntıları köşesine taşımış ve tek tek Malatya İtfaiye personelinin yaşadığı sıkıntıları kaleme almıştı. 

CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba’yı göreve çağıran Temur, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar’ın istifa etmesi gerektiğini vurgulamıştı.

AĞBABA KONUŞTU ACAR GÖREVDEN ALINDI

Kayısı Haber’in duyurduğu Malatya İtfaiyesi’ndeki skandalları CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa Meclis’e taşıdı. İçişleri Bakanı Soylu'ya Malatya itfaiyesindeki personellerinin park bahçeler ve temizlik işlerine gönderilmesi, park bahçeler ve temizlik personelinin ise itfaiyede çalıştırılması iddialarını soran Ağababa, Allah akıl fikir versin, dedi.

Ağababa’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme taşıdığı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması için sorduğu sorulardan hemen sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar’ın görevden alındığı iddia edildi.

Hanifi Acar’ın yerine ise Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Mustafa Katipoğlu’nun geçtiği ve Hanifi Acar’ın ise Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı olduğu iddia ediliyor.

GÜRKAN YALANLADI

Kayısı Haber’in gündeme taşıdığı itfaiye skandalını konu alan Sözcü gazetesinden Evren Demirtaş Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile telefonda konuştuğunu yazdı.

Gürkan, İtfaiye Daire Başkanlığında bir rotasyonun olduğunu ve bu tür bilgilere çok pirim verilmemesi gerektiğini aktardı. Ayrıca işçilerin haklarını aramak için mahkemeye verdiğini duymadığını aktaran Gürkan, “Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde adaletsizlik olmaz, haksızlık olmaz ve bizim bütün kararlar oybirliğiyle meclisten geçmiştir” dedi.

Mahir Temur- Kayısı Haber

Yorumlar 5
Hakkı Söyler 27 Ekim 2021 23:42

Sen işçilerin dava açtığını duymadıysan o koltukta ne yapıyorsun arkadaş ! Sen başkansın ! Bilmiyorsan hatırlatayım. Malatya eskiden mecliste televizyonlarda iyilikle anılırdı şimdi büyükşehir belediyesinin vukuatlarıyla .

Mehmet 27 Ekim 2021 12:54

Selahattin Başkan hiç kimseye bişey danışmaz meclise bişer sormaz o istediğini yapar meclis üyeleri de biat eder cünkü menfaatleri var kimse başkanın sözü üstüne söz söyleyemez tanıyan iyi bilir tanımayan bu yalanlarına inanır. Asla kimseye birşey danışmaz karakterine ters.

Başkan yine yalan söylüyor. 26 Ekim 2021 19:33

Başkan yine topu taca atmış. Söylediklerinin yaptıkları ile alakası yok. Personele mobing uygulama ve haklarını aradıkları için birim değişikliğini meclisemi soruyormuş. Böyle bir konu meclisin işi olabilirmi. Kendisi konuya verdiği cevabı anlamışmı acaba. Allah yardımcımız olsun.

Has malatyalı 26 Ekim 2021 18:52

Malatyalı sen doğru demişsin selahattin başkan aldığı bütün kararları meclise soruyor mecliste chp kabul etmezse o işi yapmıyor kabul ederse yapıyor Allah aşkına sen bu yazdıklarına inanıyor musun

Malatyalı 26 Ekim 2021 17:06

Selahattin başkan "bizim bütün kararlar oybirliğiyle meclisten geçmiştir” sözüyle noktayı koymuş, meclisten kastı Büyükşehir Belediye Meclisi ise o mecliste CHP üyeleri yok mu? Öyleyse Veli Ağbaba'nın önce kendi gurubuna sorması gerekmezmi?

Bakmadan Geçme