ABD'ye Kudüs protestosu

Malatya'da ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planı protesto edildi.

Malatya’da ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma planı protesto edildi.

Cuma namazı sonrası Malatya’da da STK’lar tarafından Soykan parkında basın açıklaması yapıldı. Binlerce Malatyalıların katıldığı programda ABD’ye ve İsrail’e karşı sloganlar atıldı. Basın açıklamasına Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MÜSİAD Başkanı Hüseyin Kalın, STK ve Derneklerin Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri ve binlerce vatandaş katıldı. Genç Memursen Şube Başkanı Oğuz Güçlü yaptığı açıklamada Dünyanın jandarmalığına soyunmuş Amerika’nın başında bulunan, ancak, dünyayı babasının çiftliği, kendisini de çiftliğin kovboyu zanneden bir beyinsizin, Tüm İslam ümmetinin öldüğünü düşünerek aldığı, skandal bir kararı protesto ettiklerini belirterek, “ Başlarına bela olan Yahudilerden kurtulmak için 1948 yılında, Filistin topraklarında onlara Siyonist bir devlet kurarak, Müslümanların bağrına bir hançer saplayan batılı emperyalistler, şimdi kendini, tüm uluslararası kanun ve anlaşmaların üzerinde gören, her gün onları çiğneyen bu işgalci, terör aygıtını iyice yerleştirmek için ellerinden geleni yapmak istiyorlar. Önce çok küçük bir bölgeye yerleştirilen Siyonistler, Dünyanın her tarafından Yahudi olduklarını iddia ettikleri kimseleri getirerek, Filistin topraklarının yüzde sekseninden fazlasını işgal ettiler. Katliam, suikast, sürgün, hapis, baskı, fizikî ve psikolojik, akla hayale gelmeyecek işkence çeşitleriyle Filistin’i Filistinlilere zindan ettiler. Yıllardır, işlenen bu zulümleri bir tiyatro izler gibi izleyen uluslararası, çağdaş, emperyalist güçler, her defasında katliamları, cinayetleri, zulmü sadece kınamakla yetindiler. İslam ümmetinin başına bela ettikleri kuklaları sayesinde bu Siyonist ve terörist yapıyı aşama aşama yerleştirdiler” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, Kudüs bütün Müslümanların olduğu gibi bizim de kırmızı çizgimiz olduğunu belirterek, "Öncelikle katil İsrail’in yapmış olduğu ve buna taşeronluk eden Amerika’yı kınıyor ve lanetliyorum. Kudüs bizim davamızdır. Amerika Başkanlığı’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmesine bizi ne de 1,5 Müslümanı hiç bağlamaz. Onların oyunlarını yine Müslümanlar olarak bizler bozacağız inşallah. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi Kudüs bütün Müslümanların olduğu gibi bizim de kırmızı çizgimizdir. Bu bölgede bu topraklarda bunu yapmak isteyenler ancak husumeti artırır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu kararı en kısa sürede düzelteceklerini umuyoruz. İslam’ın sesini susturmak kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır” şeklinde konuştu.

Amerika’nın daha önce Irak’ta yaptıkları zulmü hatırlatan Kahtalı.”Bunlar yakın zamanda Irak’ta yapmış oldukları Sözde insan hakları dedikleri İşte 1,5 milyon Müslümanın canlarına kıydılar. Suriye’de 800 bin kardeşimiz hayatını kaybetti. Halkının yarısı muhacir durumuna geldi. 3 milyonunu yine bu ülke, bu ülkenin evlatları, bu ülkenin vatandaşları olarak Bizler barındırdık ehamdülillah. Biz birliğimizi beraberliğimizi devam ettireceğiz inşallah. Onlar ne yapmaya çalışırlarsa çalışsınlar, bizler bunlara fırsat vermeyeceğiz. İslam’ın haremi izzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler Türkü’yle, Arab’ıyla, Kürdüyle tüm Müslümanların Selahattin Eyyubi ruhunun dirilip karşılama dikildiğini görecekti” diye konuştu.

Bakmadan Geçme