6736 sayılı yapılandırma hakkında bilgilendirme toplantısı

Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı ve Eczacılar Odası İşbirliği ile '6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin Kanun' hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Eczacılar odası salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına, Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi ve eczacılar katıldı.

Toplantıda konuşan, Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi, yaklaşık 8-10 yıldır sürekli bir taleplerin olduğunu belirterek,” En son yapılan düzenleme ile Eczacılarımıza özel maddeler içeren bir düzenleme ile stoklarımızın affı gündeme geldi. 30 Kasıma kadar bu işlemi gerçekleştirmek zorundayız ” şeklinde konuştu.

Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı Yunus Poyraz ise, bu yasa ile Eczacılarımıza özel bir düzenleme yapıldığını söyleyerek,”6736 sayılı kanun çıktı. Bu kanun içerisinde borçların yapılandırılması matrah artırımı, işletme kayıtların düzeltilmesi ve değişik unsurlar var. Bunun haricinde Eczacılarımıza özel bir düzenleme yapıldı. Buda Eczanedeki işletme kayıtlarının düzeltilmesi ile ilgili özel hükümler getirildi. Yani stokların takibi konusunda sıkıntı var, geçmiş dönemde stokların birim olarak değildi, maliyet olarak takip etmesinde kaynaklandı bunlar, ilaçlarda fiyat düşmelerinde dolayı miktar olarak takip etmediğimiz için stoklar bir şişme oldu. Bu yasa ile bu maliyeti üzerinde çıkışını yapmasını sağlayarak kayıtları düzeltme imkanı sağlıyor ” diye konuştu.

Yorumlar 4

Bakmadan Geçme