6 milyonluk muamma!

Fahri Kayahan Bulvarında 3 bin 300 metrekarelik arsanın projesi tamamlanmasına rağmen bir türlü kamu sağlık tesisi yapılmayan arsanın akıbetine mahalle sakinleri çok tedirgin. Bu değerli arsa niye halen boş? Niye halen bir açıklama yapılmıyor? Haberimizde...

Fahri Kayahan Bulvarında 3 bin 300 metrekarelik arsanın projesi tamamlanmasına rağmen bir türlü kamu sağlık tesisi yapılmayan arsanın akıbetine mahalle sakinleri çok tedirgin.

Konu ile ilgili 27 Aralık 2018 günü malatyahaber.com’da “İştah Kabartan ‘Kamu’ Arsası!.” başlığıyla haber yapılmış ama halen yetkililerden bir ses çıkmaması üzerine mahalle sakinleri bizlere de ulaşmıştır.

Bakanlık tarafından iki yıl önce Malatya’da 11 Aile Sağlık Hekimliği projesi onaylanmış olup 10 Aile Sağlık Hekimliği’nin proje kapsamında inşaatına başlandığı veya bittiği bir durumda sadece Fahri Kayahan Bulvarındaki 9+2 Aile Hekimliğinin bir türlü başlanmadığını, dile getiren mahalle sakinleri, burası çok değerli bir yer, niye yapılmıyor, diye tedirgin olduklarını bildirdiler.

Bu değerli arazi Aile Sağlık Hekimliği için ayrıldı, üç-beş müteahhide ve belediyelere bırakmayız, diyen mahalle sakinleri Malatya İl Sağlık Müdürlüğünün bir an önce bu bekleme ile ilgili bizleri aydınlatması gerekir, dediler.

İsmini vermek istemeyen Sağlık İl Müdürlüğü yetkilisi ise, Fahri Kayahan Bulvarındaki 3 bin 300 metrekarelik alan SSK Hastanesinin yeriydi. SSK Hastanesi lağvedilince Sağlık İl Müdürlüğü’ne geçti. Aile Sağlığı Merkezi, 112 İstasyonu ve Sağlık İl Müdürlüğü idari binaları için yapılmak üzere projelenmiş bir yerdi. 2017’ye kadar Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı iken bu tarihten sonra Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlık İl Müdürlüğü ile birleşince bu arsa İl Sağlık Müdürlüğü’ne geçti. Yaklaşık 10 yıllık bir süreçten bahsediyoruz, diyen kaynağımız Büyükşehir Belediyesi’nin o arsayı almak istediğini, dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi o değerli arsayı almak istiyordu hatta o zamanlar Tecde mevkiinde o arsaya karşılık Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bir yer sunmuşlardı. Eski parayla 6,4 trilyon bütçe öngörülmüş bir durumda ve Malatya’nın çok değerli sayabileceğimiz bir yerde 3 bin 300 metrekarelik arsayı o zaman Halk Sağlığı Müdürlüğü direnmişti Büyükşehir Belediyesi’ne vermemek için, ama şimdi ne durumda bilmiyorum, diyen İl Sağlık Müdürlüğü’ndeki yetkili kaynağımız bu sürecin uzaması hayra alamet değildir, dedi.

Konu ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğünden yine ismini vermek istemeyen bir başka yetkili ise, Tasarruf tedbirlerinden dolayı Fahri Kayahan Bulvarındaki arsanın yapım inşaatının askıya alındığı ama bu yıl içinde resmi yazıların tekrar gönderildiği ve 2019 yılı için ödeneğin çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu, kaydeden İl Sağlık Müdürlüğü yetkilisi, “Büyükşehir Belediyesi’nin o yeri istediğini biliyorum hatta Tecde mevkiinde önerilen yeri dahi prosedür gereği Halk Sağlığı Müdürlüğü uzmanları tarafından o zamanlar görüldü ama tamamen prosedürdü. O değerli arsa istenmiş olabilir ama verilmedi ve projesi tamamlanmış bir yeri inşallah bu yıl başlayacak” dedi.

Konu ile ilgili araştırmamız devam ederken Fahri Kayahan Bulvarındaki 3 bin 300 metrekarelik arsa ile ilgili bir belgeye ulaştık.

Yayımladığımız bu belgede gördüğünüz üzere İl Sağlık Müdürlüğü’nün  “2016 YILI YATIRIM PROGRAMINA ALINAN YATIRIMLAR” başlığında 21 yatırımın olduğu ve 6.sırada ise haberimize konu olan arsanın olduğu görülüyor. Bitiş yılına baktığınız zaman bu projenin 2017 yılında bitmesi gerekiyordu. Projenin tutarı 6,3 milyon ve 2016 yılında 750 bin lira ödenek belirlenmiş gözüküyor.

Yaptığımız bu araştırmalar doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi’nin haberimize konu olan arsa için talebinin olduğunu iddia eden iki farklı kaynağımız var. Ama bu arsayı vermemek için direnen yetkililerin olduğunu söyleyen aynı kaynaklarımızdan biri 2019 yılında inşaatına başlanacak derken diğeri tereddütlerinin olduğunu dile getirdi.

Mahalle sakinleri ise İl Sağlık Müdürlüğü’nden resmi bir açıklama beklediğini, söylediler.

Bu arsanın değeri için görüştüğümüz bir emlakçı ise bu metrekarede ve bu konumda olan bir arsanın 5 ile 6 milyon TL değerinde olduğunu söyledi.

Konunun takipçisi olacağımızı Kayısı Haber olarak belirtmek isteriz.

Kayısı Haber

Bakmadan Geçme