6. Malatya Anadolu Kitap Fuarının Gala gecesi yapıldı

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitleri Anısına düzenlenen 6. Malatya Anadolu Kitap Fuarının Gala Gecesi yapıldı.

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitleri Anısına düzenlenen 6. Malatya Anadolu Kitap Fuarının Gala Gecesi yapıldı.

Bir otelde düzenlenen Gala Gecesine 15 Temmuz şehitlerinin yakınları, gaziler, yazarlar ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve protokol üyeleri katıldı. Programda, Başkan Çakır konuklarla yakından ilgilenerek katılımlarından dolayı teşekkür etti. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede şehit aileleri ve gaziler adına 15 Temmuz gazisi Safiye Bayat bir konuşma yaptı. Bayat, “Türkiye Cumhuriyeti, 93 yıllık tarihinde nice badireler atlatmış, nice sıkıntılar yaşamıştır. Bütün zorluklara rağmen, bütün sıkıntılara rağmen benim mahzun ve mağdur ülkem, her sıkıntının altından kalkarak adeta küllerinden doğmuştur. Milletimiz artık darbelere direnmeyi öğrenmiştir. Bugün, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyen bir liderin arkasında-yanında kenetlenerek artık bu ülkeye darbe yapılamayacağını gösterdik. Dün, başbakan ve bakanları asanlar bugün artık bu emellerine ulaşamayacaklarını anlamışlardır” diye konuştu.

“Fuarın 15 Temmuz temasıyla düzenlenmesi çok önemli”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, 6.Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarının 15 Temmuz Şehitleri Anısına düzenlenmesinin önemini vurguladı. Büyükşehir Belediyesi olarak çok sayıda etkinlik ve program düzenlediklerini anımsatan Başkan Çakır, “Yıl içerisinde 8 farklı fuar düzenliyoruz ama Kitap Fuarı çocuklarımız için eğitim çalışmaları için çok önemli bir fuar. Bütün konuklarımıza, yazarlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Şehit Yakınları ve Gazilerimizi burada ağırlamaktan memnuniyetimi belirtiyorum. Tüm Şehitlerimize bir kez daha Yüce Allah’tan Rahmet diliyorum. Rabbim, sizleri bizleri Şehitlerimizle Cennet’inde buluştursun” ifadelerini kullandı. AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar’ın da bir selamlama konuşması yaptığı programda ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Anısına 44 yazarın kaleminde “15 Temmuz Direniş ve Diriliş” kitabı katılımcılara verildi.

15 Temmuz Süreci Fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar gecede sergilendi.

Bakmadan Geçme