388 yeni derslik

Malatya'da geçen yıl 24 Ocak'ta meydana gelen depremde ağır hasar gördüğü için yıkılan okulların yerine hayırseverler ve devlet tarafından 388 yeni derslik kazandırılıyor.

Malatya'da geçen yıl 24 Ocak'ta meydana gelen depremde ağır hasar gördüğü için yıkılan okulların yerine hayırseverler ve devlet tarafından 388 yeni derslik kazandırılıyor.

Malatya'da geçen yıl 24 Ocak'ta meydana gelen depremde kent genelinde ağır hasar gören binalardan 23 okulun yıkımı tamamlandı ve 38 okulun yeniden eğitim hizmetine alınması amacıyla projeler tamamlanarak, onarım ve güçlendirme çalışması yapıldı. 

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ağır hasar raporu verildiği için yıkımı tamamlanan 23 okul binasından bazılarının yerine Milli Eğitim Bakanlığı ve hayırseverlerin katkılarıyla kentin farklı mahallelerinde yapımına başlanan okulların inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Çalık, kentteki derslik ihtiyacının karşılanması amacıyla TOKİ tarafından ilçelerde 9 okul daha yapılmasının planlanarak yeni yatırım programına alındığını belirtti. Çalık, bu 9 okulun toplam proje tutarının 113 milyon lira olduğunu ve 188 dersliği kapsadığını kaydetti. 

38 okulda güçlendirme çalışması yapıldı

Öznur Çalık, kentte depremde yıkılan okulların yerine bazı hayırsever işadamları tarafından başlanılan ve başlanılacak derslik sayısının 100’e ulaştığını aktararak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından programa alınan derslik sayısının da 100 olduğunu, orta ve hafif hasarlı olduğu için güçlendirme ihtiyacı duyulan 38 okulda ise çalışmaların tamamlandığını ifade etti. 

Doğanşehir Fen Lisesine kavuşuyor

Çalık, Malatya’ya son 18 yılda 5 bin 35 yeni derslik kazandırdıklarını belirterek, yıllardır Doğanşehir’in özlem duyduğu ve büyük beklenti içinde olduğu fen lisesinde mutlu sona yaklaşıldığını ve yaptıkları görüşmeler sonrasında Doğanşehir Anadolu Lisesinin, Fen Lisesine dönüştürülmesi için onay çıktığını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme