34 öğretmen açığa alındı

FETÖ soruşturması kapsamında, Malatya'da aralarında daha önce açığa alınıp göreve iade edilenlerin de bulunduğu 34 öğretmen açığa alındı.

Malatya Valiliği OHAL Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aralarında daha önce açığa alınıp göreve iade edilen öğretmenlerin de bulunduğu 34 öğretmenin açığa alındığı ifade edildi. 

Açıklamada ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Akçadağ İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli, 1 Mühendis 1 Şoför olmak üzere 2 personelin açığa alındığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY Terör Örgütüne üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı iddiası ile Malatya Emniyet Müdürlüğünde görevli; daha önce gözaltına alınan 24 personelden 8'inin tutuklandığı, 16 kişinin de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı bildirildi.

Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan 2 komiser yardımcısı da tutklandı.

Yine Doğanşehir ilçesinde, sosyal paylaşım siteleri üzerinden PKK/KCK terör örgütünü övücü paylaşımlarda bulunduğu tespit edilen 3 kişinin ev ve işyerlerinde aramalar yapıldı. Ele geçirilen suç unsurları ve örgütsel dökümanlarla birlikte 3 kişi gözaltına alındı.

Yorumlar 7

Bakmadan Geçme