2 milyon 470 bin metrekare yeşil alana bakım

Malatya Büyükşehir Belediyesi park, kavşak ve refüjlerdeki çiçeklendirme çalışmaları ile parkalardaki bakım onarım faaliyetlerine aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi park, kavşak ve refüjlerdeki çiçeklendirme çalışmaları ile parkalardaki bakım onarım faaliyetlerine aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından, farklı tür ve cinsten binlerce mevsimlik çiçeği toprakla buluşturulurken bir yandan da yabani otlar parklardan ayıklanıyor.

Yapılan çalışmalarla Malatya’nın daha güzel ve renkli bir görünüme kavuşturmak amacıyla çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdüren ekipler, kavşak, refüj ve parklarda yüzbinlerce farklı tür ve renkte mevsimlik çiçek dikim çalışmaları ile yabani otların temizlenmesi için büyük gayret gösteriyor. Ayrıca Park ve çocuk oyun alanlarında bakım, onarım ve tadilat çalışmalarını da sürdüren ekipler parkların daha yaşanabilir mekanlar haline getirilmesi noktasında çaba gösteriyor.

Yapılan çalışmalar hakkında kısa bir açıklama yapan Park ve Bahçeler Şube Müdürü Ahmet Turan Özbey, “Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi olarak Malatya’da 2 milyon 470 bin metrekare yeşil alanın bakım, temizlik, yeşillendirme ve çiçeklendirme çalışmalarını yürütmekteyiz. Ayrıca bu yıl içerisinde şehrimize yaklaşık 270 bin metrekare daha yeşil alan kazandırıldı. Ekiplerimiz bir yandan yeşillendirme ve çiçeklendirme çalışması yaparken diğer yandan da parklarımızda bulunan çocuk oyun guruplarını, banklar ve kamelyaların bakım onarım ve tadilat çalışmalarını yapmaktalar. Vatandaşlarımızın bu mekanlarda rahat bir şekilde faydalanmalarını sağlamak amacıyla ekiplerimiz gece gündüz çalışmalarını sürdürmekteler. Mevsimlik çiçek dikim çalışmalarımızı büyük oranda tamamladık bundan sonra buraların yaşatılması için çalışacağız” dedi.

2 milyon 470 bin metrekare yeşil alana bakım
2 milyon 470 bin metrekare yeşil alana bakım
Yorumlar 6
Ahmet 16 Ağustos 2020 21:35

Bu yalan rakamlardan artık usandık. Biraz insaf edin. 63 Bin km karla mücadele yaptık dediklerinde tavan yapmıştı Başkan. Yani 30 sefer İstanbul’a gidip gelmiş ekip ve makinalar?Gülmüştük. Ama artık bu yanlış verilere üzülüyoruz. Bu şehir bunu haketmiyor.Ortada hizmet yok ama rakamlar dünyayı dolaşıyor .Yemiyoruz!!

Mustafa 16 Ağustos 2020 21:16

Uzmanlık alanı Kentsel Dönüşüm ve İmar olan ağabeyimizi merkezden uzaklaştırmak için Park Bahçelere verdiler. Olacak iş mi? Adam ne anlar parktan, bahceden, peyzajdan, bitkiden, ağaçtan, ottan. Ekmeği ekmekciye vereceksin 2 ekmek de üstüne vereceksin derler. Bugün Malatyanın en büyük ihtiyacı sağlıklı kentsel dönüşüm. Bence Berkan abi bu alanda değerlendirilseydi Malatyamıza daha faydalı olurdu. Adamı anlamadığı bir birime verip sonra başarısızlıkla suçlamak haksızlık.

Tecdeli 16 Ağustos 2020 20:33

Hasan bey haklı. Selahattin Başkan abartıyı sever ama bu kadarı da fazla. 2,5 milyon m2 degil 25 bin m2 peyzaj yapılsaydı görürdük. Yeşil Malatya bu dönemde yeşil fakiri bir görünüme kavuştu. Adamlar orta refüje çim döşüyorlar. Çıkıp 30 bin m2 lik Bölgesel Park yaptık diyebiliyorlar. Ama vatandaş yutmuyor. Çim dikmek park yapmak mı demek. Lafla peynir gemisi yürümüyor.

Emrah 16 Ağustos 2020 20:26

Askerde bir söz okumuştum. Bir zincir ancak ve ancak en zayıf halkası kadar güçlüdür. Büyükşehir Belediyesi için uyarlarsak bence en zayıf halka Park Bahçeler, Zabıta ve Ulaşım. Koca şehirde bu 3 alanda tam bir kaos yaşanıyor. Park Bahçeler ot biçmekten başka ne yapıyor. Tecde Bulvarı eskiden nasıldı şimdi nasıl. Bakımsızlıktan harab oldu. Orduzu Pınarbaşına gittikçe çok üzülüyorum. Park Bahçeler konusunda eski yönetimi arıyoruz. Sebebini bilmiyorum. Personel mi eksik, butçe mi eksik, yoksa vizyon meselesi mi bilmiyorum. Zabıta diye bir birimin ise olduğuna ise inanmıyorum. Ulaşım keşmekeş. Parkometre fiyatları çok. Özel Otoparkların 2 katı. Toplu Ulaşımda ise denetleyen yok

Özcan 16 Ağustos 2020 20:19

Malatya Büyükşehir Belediyesinin Park Bahçe calışaları kesinlikle başarısız. Eskiden ne muhteşem peyzaj çalışması yapılırdı. Evim Yakıncada. İPAŞ kavşağından Üniversiteye kadar yol bitsin istemezdim. Resmen görsel bir şov yapılırdı. Sumer Park Sıtmapınarına kadar yürümeye doyamazdım. Şimdi gerçekten geçmişi arıyorum. Şehirde estetik yok. Rast gele ciçek ekiliyor. Estetik yok. Bence peyzaj önemli ama galiba Büyükşehir bunun farkında değil. Kusura bakmayın ama durum bu. Ağaçları budamaktan acizler.

Hasan 16 Ağustos 2020 18:36

Googla Malatya yüzölçümü yazınca 12.313 km² diyor. Yani 12.313.000 m². Malatyanın yüzölmümü 12.3 milyon metrekare iken belediyemiz bunun 2.5 milyon metrekaresine çiçek dikip bakım yapıyor yani. Malatyanın 5te1ine çiçek diken başkanımıza teşekkür ediyorum.

Bakmadan Geçme