15 Temmuz şehidinin adı eğitim merkezine verildi

15 Temmuz darbe girişiminin 241. şehidi Ramazan Sarıkaya'nın adı Malatya Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi'ne isim olarak verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi esnasında yaralanan ve sonrasında şehit olan Ramazan Sarıkaya’nın adı, Malatya TOKİ 568 Konutları yanında bulunan ve Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Eğitim Merkezi’ne verildi. 

Kentte daha önce de 15 Temmuz’da Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı Kahramanca savunarak darbeci hain elebaşını alnından vurması sonrası Şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in ismini 2. Ordu Komutanlığı karşısında bulunan konferans salonuna, Malatyalı 15 yaşındaki Şehit Engin Tilbaç’ın isimi ise Toki-2 de bulunan Semt konağına verilmişti.

Darbe girişiminin 241. şehidi

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasını savunmak için Saraçhane’ye giden ve darbeci hainler tarafından iki kurşunla ağır yaralanan Ramazan Sarıkaya, 39 gün tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşını kaybederek, kalkışmanın 241. şehidi olmuştu. Sarıkaya, Fatih Camii’de kılınan cenaze Namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’nde defnedilmişti.

Evli ve dört çocuk babası Ramazan Sarıkaya, 52 yaşındaydı. Aslen Malatyalı olan Sarıkaya, İstanbul’da bulunan Aksa Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nın (AKDAV) gönüllüsü idi.

Yorumlar 6

Bakmadan Geçme