15 Temmuz gazisi vurulduğu günün yıldönümünde nikah masasına oturdu

15 Temmuz darbe girişiminde Malatya'da FETÖ'cü askerlerin açtığı ateş sonucu gazi olan Enes Gün, hain girişimin yıldönümünde nikah masasına oturdu.

15 Temmuz darbe girişiminde Malatya’da FETÖ’cü askerlerin açtığı ateş sonucu gazi olan Enes Gün, hain girişimin yıldönümünde nikah masasına oturdu.

Çiftin nikahını Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır kıydı. Çakır, nikahı kıymadan önce salonu dolduran davetlilere yönelik yaptığı konuşmada, “Enes kardeşimiz Malatya’mızın gururu, göz bebeği bir kardeşimiz. O hain kalkışmada ağır bir yara aldı ve günlerce yoğun bakımda kaldı. Allah onu sevdiklerine, Yasemin hanıma bağışladı. İnşallah bundan sonraki süreçte vatana, millete bağlı ve saygılı evlatlar yetiştirirler” dedi.

Daha sonra özel olarak ayarlanan saatte, 14.07’de nikahı kıyan Başkan Çakır, çifte ömür boyu mutluluklar diledi.

“Ben 15 Temmuz’un yıldönümünde vatandaşlarımızı meydanlara davet ediyorum”

15 Temmuz gazisi Enes Gün ise hain darbenin yıldönümünde hayatının en büyük mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Bu tarihi özellikle seçtik. Hain darbenin yıldönümünde hayatım en büyük mutluluğunu yaşıyorum. Ben 15 Temmuz’un yıldönümünde vatandaşlarımızı meydanlara davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

“3 şehidimizin ismini verdiğimiz eğitim merkezlerimizin açılışını yaptık”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, nikahın ardından İHA’ya yaptığı açıklamada ise hain darbe girişiminin seneyi devriyesinde şehitlerimizin adının unutulmaması adına 3 eğitim merkezinde yaşatılacağını ifade etti.

Enes’in nikahının çok anlamlı olduğunu kaydeden Çakır, “Bugün 3 şehidimizin ismini verdiğimiz eğitim merkezlerimizin açılışını yaptık. Daha sonrada Enes kardeşimizin nikahını kıydık. Tabi Enes geçen sene bugün hain bir kurşunla vurulmuştu. O günün seneyi devriyesinde bu güzel mutlulukta bir araya geldik” diye konuştu.

Bakmadan Geçme