'Öznur Çalık bu kıyımda başrol oynamıştır'

Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat makamında Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selahattin Gürkan ve AK Parti Pütürge Belediye Başkan adayı Mikail Sülük'ün olduğu esnada çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Polat'ın konuşması bitmeden AK Parti'nin yeni adayı Mikail Sülük odayı terk etti.

Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat makamında Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selahattin Gürkan ve AK Parti Pütürge Belediye Başkan adayı Mikail Sülük’ün olduğu esnada çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Polat’ın konuşması bitmeden AK Parti’nin yeni adayı Mikail Sülük odayı terk etti.

Sosyal medyadan bugün Cuma Namazı öncesi Pütürge Belediye Başkanı’nın makamında çekilmiş bir video etki yarattı.

Makamında Pütürge AK Parti adayı Mikail Sülük ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın olduğu görülen videoda Başkan Polat, Selahattin Gürkan’ın Büyükşehir Belediyesine aday gösterilmesini sevinçle karşıladığı aktardıktan sonra, “Ama Malatya’nın ilçeleri arasında ciddi bir kıyım olmuştur ve başarılı olan arkadaşlarımız cezalandırılmıştır” dedi.

Başta hemşerimiz Öznur Çalık bu kıyımda başrol oynamıştır diyen Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, “ Ciddi bir haksızlık yapılmıştır” dedi.

Reisimiz (Recep Tayyip Erdoğan) daha cezaevinden çıkmadan bu oluşumun içindeyim diyen Başkan Polat, “ Biz sonuna kadar AK Partiliyiz. Aslolan biziz. Biz geldiğimizde Türkiye rekoru kırdık. Bir belediye başkanını uzaklaştırmak için sebep gerekir. Ya siyaseten başarısız olmak gerekiyor. Ya da arsızlık yolsuzluk yapması gerekiyor” dedi.

Tam bu esnada videodan gördüğümüz kadarıyla AK Parti Pütürge adayı Mikail Sülük’ün odayı terk ettiği görülüyor.

Selahattin Gürkan’ın uyarısına rağmen odayı terk ettiği görülüyor. Başkan Mehmet Polat ise konuşmasına devam ediyor.

Buraya getirdiğimiz yatırımların haddi hesabı yoktur diyen Başkan Polat, “ Halkımız bizden yana… Çeşitli manipülasyonlarla çeşitli entrikalarla ve kendi çıkarlarını düşünen insanları getirmişlerdir. Kesinlikle zinhar kabul etmiyoruz” dedi.

Selahattin Gürkan’ın ise Başkan Polat konuşurken odayı terk eden Pütürge AK Parti eski İlçe Başkanı ve Pütürge AK Parti Belediye Başkan adayı için “abdest almaya gitti” şeklinde konuşması paylaşılan videoya yansıdığı duyuluyor.

Ama haksızlığa uğradık ve bekliyoruz ki durumumuz düzelsin diyen Başkan Polat, “Bu arkadaş (Mikail Sülük’ten bahsediyor) gitsin ilçe başkanlığı yapsın. Bu arkadaş için ben genel merkeze gidip yalvarmışım ki tekrar ilçe başkanı seçilsin. Şahitlerim var. Bizim arkamızdan… Biz hançerlendik.” dedi.

Başkan Polat’ın ardından Selahattin Gürkan ise “Mehmet Bey ile 5 yıl beraber çalıştık. Biz kendisinden memnunuz. Neticede biz bunu bayrak yarışı olarak nitelendiriyoruz. Siyaset uzun soluklu bir hadisedir. Kısa duygularla hareket edilmemesi gerekir. Esas olan memlekete hizmet etmektir. Akıl ve mantığı öne çıkartmak gerekir. Genel merkezimizin kararıdır ona saygı duymak gerekir” dedi.

 

(AK Parti Pütürge Belediye Başkan adayı Mikail Sülük)

Kayısı Haber

Bakmadan Geçme