'Osmanlı Belgelerinde Yeşilyurt' adlı kitap hazırlandı

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin'in Yeşilyurt ilçesinde geçmiş yıllarda yaşanan olay, yaşam, yönetim biçim ve kararların yer aldığı Osmanlı Belgelerinde Yeşilyurt adlı kitabın dağıtımına başlandı.

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin’in Yeşilyurt ilçesinde geçmiş yıllarda yaşanan olay, yaşam, yönetim biçim ve kararların yer aldığı "Osmanlı Belgelerinde Yeşilyurt" adlı kitabın dağıtımına başlandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Şahin, kitabı hazırlama nedeniyle ilgili tarihe bağlı kalmanın ve tarihi en iyi şekilde öğrenmenin toplumların gelecek yaşamlarına ciddi katkısı olduğunu söyledi. Kitabın 6 ay süren hazırlık aşamasının ardından basılarak dağıtımına başlandığını ifade eden Haydar Şahin, Yeşilyurt Belediyesi olarak kültürel belediyecilik hizmetler noktasında önemli bir çalışmayı Malatyalılara ulaştırmanın ayrı bir gururunu yaşadıklarını vurguladı. Şahin, “Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’ın talimatıyla ‘Osmanlı Arşivlerinde Yeşilyurt’ başlığı altında başlattığımız geniş kapsamlı çalışmalar, araştırmalar ve görüşmeler neticesinde “Osmanlı Belgelerinde Yeşilyurt” isimli kitabımızı tamamlayarak dağıtımını gerçekleştiriyoruz. 394 sayfadan oluşan kitabın hazırlık aşaması yaklaşık 6 ay sürerken, çalışmalar alanında bilgili, donanımlı ve tecrübeli değerli araştırmacılar tarafından titizlikle sürdürüldü. Şu anda yaşadığımız topraklarda geçmiş yıllarda yaşanan olaylar, alınan kararlar, gelenekler, görenekler, örf ve adetler başta olmak üzere insanların iktisadi ve sosyal yaşamları, yönetim biçimleri ve yazışmaları bu kitaptaki resmi belgelerde yer almaktadır. Kitabımız gelecek nesillere bırakılacak önemli bir kültürel eserdir. Her sayfası ayrı bir önemi ve değeri barındıran, içeriği ve baskısıyla farklı bir kaliteye sahip kitabımızı kamu ve kuruluşlarımız başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara ulaştıracağız. Çok farklı bilgilerin ve belgelerin yer verildiği kitabın hazırlık aşamasında desteklerini esirgemeyen İnönü Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Abdurrahim Fahimi Aydın ile İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Zeki İzgöer hocalarımız olmak üzere, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz ve Basın Yayın Müdürlüğümüz ile emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme