'Dönerse Senindir' filmine Sağlık-Sen'den tepki

Murat Boz'un önümüzdeki hafta vizyona girecek 'Dönerse Senindir' isimli filmin hemşire sahneleri, sağlık camiasını ayağa kaldırdı.

Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, filmin sağlık camiasını rencide ettiğini belirterek, "Murat Boz, filmin yapımcısı ve yönetmeni hemşirelerden derhal özür dilemelidir” dedi.

Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, 23 Aralık'ta vizyona gireceği belirtilen 'Dönerse Senindir' isimli filmde hemşirelik mesleğinin rencide edildiği ve gerçekle ilgisi olmayan sahnelere yer verildiğini söyleyerek, ünlü sanatçıya tepki gösterdi. Bingöl, “Canını dişine takarak, bu hizmeti sunan hemşireleri rencide etmiş, incitmiştir. Bir meslek grubunu rencide edici, incitici, cinsel anlamda ön plana çıkaran görüntülere yer verilmesi art niyet değilse bile büyük bir aymazlık, hadsizliktir. Öncelikle filmde bu tür görüntülerin yer almasından dolayı yapımcı ve yönetmen başta olmak üzere, yetkili konumdaki herkesi kınıyoruz. Çağrımız, sinema filminden bu sahnelerin çıkarılması, aslına uygun olarak, gerçeğe eş değer sahnelerle tekrar çekilerek gösterime gidilmesidir” dedi.

Bingöl açıklamasında Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’ya da seslenerek konuya ilgi göstermelerini ve mesleğin onuruna sahip çıkılması için bu duruma izin verilmemesini istedi. Sağlık-Sen Şube Başkanı Bingöl, açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“Sağlık çalışanları, her türlü zorluk altında, kendi hayatından, ailesinden fedakarlık yaparak büyük bir özveri ile görev yapmaktadır. Yurdumuzun en ücra köşelerine, kar-kış demeden gerekirse yolları açarak giden, can kurtaran bu insanlar için ne yapılsa azdır. Sağlık hizmeti, salt bir meslekten öte, özveri gerektiren bir iştir. Sağlık çalışanları, şiddetle mücadele ederken, bir de bu şekilde rencide edilmeleri, özellikle hemşirelerimize büyük bir saygısızlıktır. Çağrımızı tekrarlıyoruz. filmin o sahneleri yeniden aslına uygun çekilmelidir. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımız, Sağlık Bakanımız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızdan bu onur kırıcı, rencide edici film konusunda gerekli müdahalede bulunmaya davet ediyoruz. Ancak, filmin yapımcıları, bu sahnelerde ısrarcı olmaları halinde, Kültür ve Turizm Bakanımız Prof. Dr. Sayın Nabi Avcı’dan, hemşirelik mesleğine ve onuruna sahip çıkarak filmin bu şekilde gösterime girmesine izin vermemesini talep ediyoruz. Başta Murat Boz olmak üzere, söz konusu filmin yapımcı ve yönetmenini de hemşirelerden derhal özür dilemelidir."

Yorumlar 13

Bakmadan Geçme