'Büyükşehir Belediyesi ne zaman sesimizi duyacak?'

Malatya'nın göbeğinde 4 yıldır kapalı olan ve etrafı beton duvarlarla çevrili Özalper Merkez Parkın sahipsizliği mahalle sakinlerinin şikayetleri olmasına rağmen duyulmuyor. Detaylar haberimizde...

Malatya’nın göbeğinde 4 yıldır kapalı olan ve etrafı beton duvarlarla çevrili Özalper Merkez Parkın bu sahipsizliği mahalle sakinlerinin şikâyetleri olmasına rağmen duyulmuyor.

Özalper mahallesi Binbir sokakta yer alan ve etrafı beton duvarlarla örülü parkın, Büyükşehir Belediyesi’ne resmi dilekçe ile başvurular yapılmasına rağmen sonuç alamayan mahalle sakinleri çok kızgın.

Özalper mahallesinde bulunan Yeni Şafak Sitesi yöneticisi Alaattin Nergiz, “Etrafı iki metre yüksekliğinde bir park yapıldı. Yaklaşık dört yıldır kapalı. Bu parkın gayesi Özalper mahalle sakinlerini buraya toplamaktı. Bu park maalesef uyuşturucu kullananların parkı olmuş. Etrafı duvarlarla örülü olduğu için fuhuş yapanların parkı olmuştur burası” dedi.

Parkın etrafında kreş ve anaokulunun olduğunu belirten Alaattin Nergiz, “Burası maalesef başka bir dünya olmuş. Herkesin gözü önünde yasa dışı olaylar yaşanıyor. Çocukların gözü önünde bu gayri ahlaki olaylar yaşanırken bizler Büyükşehir Belediyesi’ne resmi dilekçeler verdik. Ama hiçbirinde sonuç alamadık” diye ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi’ne verilen dilekçe:

Bu metruk binanın ve duvarlarının yıkılması ve şeffaf açık bir park alanı yapılması için iki kere Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe verildiğini hatırlatan Allaattin Nergiz, yetkililerin duyarlı olmasını söyledi. 2017 ve 2018 yıllarında iki kere Büyükşehir Belediyesi’ne resmi yazı yazıldığını ama maalesef her seferinde bir sonuç alamadıklarını belirten Nergiz sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Yetkililerden ricada bulunuyorum. Çocuklarımız akşam saatinde bu metruk yapının önünden geçemez oldu. Balkonlarımızda oturamaz olduk. Her türlü rezilliğin yaşandığı bu metruk yerde yetkilileri sessiz kalması bizleri üzmektedir. Daha iki gün önce burada yangın çıkarttılar. İtfaiyeyi biz aradık. Bu kadar başıboş bırakılması bizleri üzmektedir. Bizler bir an önce Malatya’nın göbeğinde yer alan bu metruk binanın yetkililerimiz tarafından düzeltilmesini istiyoruz”

Konu ile ilgili bir mahalle sakini A.T ise, “Büyükşehir Belediyesi sesimizi ne zaman duyacak? Ne zaman burası gündemlerine alınacak? Burada bir cinayet işlendiği zaman mı?” diye sert bir tepki gösterdi.

Ayrıca bu parkın hemen arkasında yer alan özel çocuk kliniği sahibi Mehmet Turfanda ile görüştüğümüzde, “Her yerde Millet Bahçesi arıyorlar. Burası hazır, niye değerlendirmiyorlar” diye ifade etti.

Etrafı kapalı ve sahipsiz bir halde bu tür bir yerde tinerciler de olur başka durumlar da olur diye ifade eden Turfanda, “Burası toplum yararına bir hale dönüşebilir. Özel çocuklara hizmet vermek için bir alan olabilir. En azından etrafı hapishane gibi çevrilmiş bu duvar kaldırılabilir. Ama bir an önce buraya bi şeyler yapılması lazım. Bu şekilde başıboşluk hiç doğru değil” dedi.

 

Kayısı Haber
 

Bakmadan Geçme