'Bu halk onların hadlerini bildirecektir'

'Malatya 5'ten büyüktür' derken İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan adayı Ali Ekinci kimleri kast etti? AK Parti milletvekili Hakan Kahtalı'nın 'Herkes haddini bilecek' sözüne Ekinci ne dedi? AK Parti Battalgazi Belediye Başkan adayı Osman Güder nasıl aday oldu? Genel Yayın Yönetmenimiz Mahir Temur yine çok konuşulacak bir röportaj yaptı. Battalgazi Belediye Başkan adayı Ali Ekinci ile yapılan röportaj haberimizde…


İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan adayı Ali Ekinci ile bir söyleşi yaptım. Merak edilen tüm soruları sordum. Sorularıma rahatlıkla cevap veren Ali Ekinci’ye önce bi teşekkür edelim ve röportaja hemen geçelim.
 

 

SORU: Ali Bey öncelikle sizi biraz tanıyabilir miyiz?
 

ALİ EKİNCİ: Ben 1963 Malatya doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Malatya’da yaptım. Yükseköğrenimimi İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi’nde yaptım. 27 yaşında Türkiye’nin en genç belediye başkanı olarak Hanımınçiftliği’nde Belediye Başkanı oldum. Üç dönem aralıksız 15 yıl belediye başkanlığı yaptıktan sonra siyasete 10 yıllık bir ara verdim. 2014 Yerel Seçimleri'nde Battalgazi Belediye Başkanlığı BAĞIMSIZ adaylığından sonra bugün inşallah Battalgazi Belediye Başkanı olmak için Millet İttifakı’nın adayı olarak İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan adayı oldum.
 

SORU: Öncelikle sıcak gündemden gitmek istiyorum. AK Parti’den aday adayı oldunuz ama aday gösterilmediniz. Bunun sonucunda çok konuşulan bir cümle kurdunuz; “Malatya 5’ten büyüktür” dediniz. Burada neyi kast ediyorsunuz?
 

ALİ EKİNCİ: Cumhurbaşkanımız bizatihi “Dünyayı beş büyük ülkenin kendi arasında sömürdüğünü, paylaştığını” söylüyor. Ben de bunu bugün, Malatya’dan da AK Parti bünyesinde Malatya’nin başına çöreklenmiş Cumhurbaşkanının arkasına sığınarak ve AK Parti’nin içerisinde Malatya’nın başına musallat olmuş bir menfaat şebekesinin var olduğunu söylüyorum. Bu menfaat şebekesi kendi menfaatleri için toplumun menfaatlerini göz ardı edip kendisine sadece uşaklık yapan bir kadro ile yürüyor. Bunlar sadece ve sadece halkın desteğiyle seçilip belli bir yere geldikten sonra halka hizmet edecekleri yerde partinin lehine çalışacakları yerde maalesef sadece kendi gelecekleri için kendi menfaatleri için hareket ediyorlar. Ben de üst fotoğrafın aynısının Malatya’da tezahür ettiğini söylüyorum. Bunların Malatya’ya ne kadar zarar verdiğini anlatıyorum. 
 

SORU: Bahsettiğiniz “5’li” AK Partili 4 milletvekili 1 il başkanı mı?
 

ALİ EKİNCİ: Maalesef bunun içerisine giren başkaları da var. Bu 5’linin kim olduğunu o çemberin içinde nemalanan parti adı altında milleti sömürüp, milletin kaderiyle oynayanları herkes iyi biliyor. Eğer isimlerini saymak gerekiyorsa biz sayarız ama buna gerek yok. Onlar kendilerini çok iyi biliyor.
 

SORU: Önce AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ve daha sonra AK Partili vekiller sert açıklamalarda bulundu. “Herkes haddini bilecek” diye sert bir cümle kuruldu.Siz bu sert söylemleri kendi üzerinize aldınız mı?
 

ALİ EKİNCİ: Maalesef çok seviyesiz bir konuşma… Bu halk destek vererek onları vekil konumuna getirdi. Bakan olmalarına vesile oldu. Ama dönüp halkı bu tür cümleler ile tehdit etme seviyesizliğini gösterdiler. Ben onları o söylemleri ile baş başa bırakıyorum. Onlar bu halka hiçbir şey yapamazlar. Halkın gücü, demokrasilerde bütün güçlerin üstündedir. Haddi demokrasilerde halk bildirir. Kendilerini üst seviyelere getiren bu halka biraz saygıları varsa özür dilerler. Kimse kimseyi baskı altında tutup had bildiremez. O haddini bildireceğim diyen kişilere bu halk inşallah hadlerini bildirecektir. Biz had bildirmeye değil biz hizmet etmek için bu makamlara talibiz. Bu toplum had bildirenlerle hizmetkar olmak isteyenleri görmüştür.
 

SORU: Ali Bey, yıllarca belediye başkanlığı yaptınız. Belediyelerde ekiplerin önemini en iyi siz biliyorsunuzdur. Peki Malatya’nın bu büyük ilçesine belediye başkanı olduğunuzu var sayarsak, ekibiniz hazır mı? Hazır mısınız Battalgazi Belediye Başkanlığına?
 

ALİ EKİNCİ: 15 yıl belediye başkanlığı yaptım. Ekibin önemini çok iyi biliyorum ve yaşadım. Şu anda tüm ekibim hazır. Battalgazi’yi seven, kendini alanında yetiştirmiş ehliyet ve liyakatli bir ekiple gecemizi gündüzümüze katıp Battalgazi’nin tüm sorunları üzerinde aylarca çalıştık. Biz seçim sürecine girmeden bugünleri düşünerek hareket ettik. Kadromuz gerçekten kuvvetli ve şunu bilin ki torpilli bir kadro değil ehliyet sahibi bir kadroya sahibim çok şükür. Biz bu işi 15 yıl tecrübe ettikten sonra kendimizi yenileyerek mükemmel bir kadro ile bu işe talip olduk.
 

SORU: Battalgazi ilçesinin size göre sorunları çok mu? Galiba çok da iyi olmadığını savunuyorsunuz?
 

ALİ EKİNCİ: Battalgazi ilçesi 43 ilden daha büyük metropol bir ilçedir. Ama maalesef kaderiyle baş başa bırakılmış bir ilçedir. Mağdurların mazlumların yaşadığı bir bölgedir. İşte bu menfaat çetesi bunların yakasından düşmediği gibi bu mazlumların kaderiyle oynuyorlar. Battalgazi’nin farklı farklı alanlarda farklı farklı sorunları vardır. Tarım ile uğraşan bir kesim var. Hayvancılık ile hayatını geçindiren bir kesim var. Sanayi ve teknoloji ile uğraşan bir kesim var. İnşaat ile uğraşan bir kesim var. Altyapı ile uğraşan bir kesim var. Biz bu kesimlerin sorunlarını ayrı ayrı biliyoruz. Birçok sorunu var ama her bir sorun belli bir bölgeyi ilgilendiriyor.
 

SORU: Bu sorunların çözümü konusunda hazırlığınız tam mı?
 

ALİ EKİNCİ: Tüm sorunları nasıl tek tek bölge bölge çalışmış isek bu sorunların çözümlerini de ekibimizle çok çalıştık. Battalgazi’ye bağlı her mahallenin her bölgenin ayrı ayrı dosyalar ile çözümlerini kağıda dökmüşüzdür. Mesela Battalgazi ilçesinin geri kalmışlığının sebeplerinden bir tanesi imar konusudur. Birileri tarafından sürekli bu konu engellendi. Detaylarına girmeyeceğim ama Battalgazi’nin en önemli sorunlarından bir tanesi imar konusudur. Maalesef 15 yıldan beri her hangi bir imar çalışması yapılmamıştır. Revizyon adı altında insanlar kandırıldı. Bunun da sebepleri farklıdır.
 

SORU: Bilerek mi yapılmadı?
 

ALİ EKİNCİ: Evet bilerek yapılmadı. Bunun perde arkasını iyi bilirim. Sebeplerini de iyi bilirim. Bu insanlarımıza yapılan bir haksızlıktır. Bugüne kadar iktidar partisine en büyük desteği vermiş Battalgazi ilçesinde yaşayan insanlar bu yönetimi hak etmedi. Bu rekor oyların karşılığı bu olmamalıydı. 
 

SORU: Aslında bu imar sıkıntısını geçen hafta AK Parti Battalgazi Belediye Başkan adayı Osman Güder de değindi. Anladığım kadarıyla kendi partisini eleştirdi? Ya da biz geçmişte hata yaptık dedi galiba…
 

ALİ EKİNCİ: Bunun farkına varabilmişseler tebrik ederim. Aslında daha önce de bunu biliyorlardı. Ama birilerinin emir komutası altında oldukları için birileri kendilerine müsaade etmediği için yapamadılar. Yine yapamazlar. Çünkü onlar hala birilerinin emrinde hareket ediyor. Bi kere Battalgazi’ye hizmet etmek için aday olanların hür olması gerek. Toplumun içinden gelen her türlü sıkıntıyı yaşayarak buralara gelip hizmet etmek isteyenler başarılı olur. Birilerinin emir komutasıyla hareket eden adaylar sıkıntıları belki görürler ama çare olamazlar. Birileri “yap” derse yaparlar “yapma” demezse yapmazlar. Bunlar toplumun gördüklerini görmezler, duyduklarını duymazlar. Birilerinin gördüklerini görürler, birilerinin duyduklarını duyarlar. Bu bahsettiğiniz arkadaş iktidarın 12 yıldır Battalgazi İlçe Başkanlığını yapıyordu. Eğer 12 yıldır bu sorunu görmemişseler ve duymamışsalar bundan sonra da bu olayın farkına varamazlar. Bu millet bi 12 yıl daha bunlara müsaade etse o birileri müsaade etmediği sürece yine bi şey yapamazlar. Çünkü Malatya’nın üst aklı bunlara müsaade etmez. Kendi iradeleriyle bir yerlere gelemeyenler kendi iradeleriyle bu millete hizmet edemezler.
 

SORU: Anlamak için soruyorum; AK Parti Battalgazi Belediye Başkan adayı Osman Güder kendi iradesiyle aday adayı olmadı mı?
 

ALİ EKİNCİ: Tabii ki olmadı. Malatya'nın üst aklı aday adayı ol dedi, oldu. Aday ol dendi, oldu. Yoksa bu 5'li menfaat çetesi niye anketlerde çok düşük oy alan bir adayı seçsin? Çünkü kendi istediklerini rahatlıkla yapmaları için halkın seçtiği adayı değil birilerinin seçtiğini aday yaptılar.
 

SORU: Son olarak şunu sormak istiyorum. Battalgazi’de yaşayan insanlardan, seçmenlerden beklentiniz nedir?
 

ALİ EKİNCİ: Battalgazi seçmenlerinden istediğim tek bir şey var. Battalgazi halkı iradesine sahip çıksın. Battalgazi halkı birilerinin emir komutasında değil, birilerinin menfaati için değil, hür iradesiyle sandığa gitmelerini istiyorum. Artık ben varım demeleri gerekiyor. Birilerinin atadığı değil Battalgazi halkının seçtiği adayların sahnede olduğu bir seçim olmasını istiyorum. Malatya’yı yöneten bu 5’li menfaat çetesi ve bu çetenin etrafında kümelenmiş çok az sayıda insanın yönettiği bir Battalgazi değil, ortalama 200 bin oyu olan Battalgazi’nin yönettiği bir ilçe olsun. 

RÖPORTAJ: MAHİR TEMUR

Bakmadan Geçme