Bilal Yıldırım affını istedi

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, partisinin il başkanlığından affını istediğini duyurdu.

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, partisinin il başkanlığından affını istediğini duyurdu.

Yıldırım, sosyal medya hesabından “Bu bir istifa değil, görevden feragattir” başlığıyla duyurduğu il başkanlığı görevini genel merkeze ilettiğini yazdı.

2018 yılında Yeniden Refah Partisi Malatya Kurucu İl Başkanlığı görevine getirilen Yıldırım, yaptığı muhalefetle adından söz ettirmeyi başarmış bir siyasetçiydi. 

14 Mayıs 2023 milletvekili seçimlerinde ilk defa seçime giren Yeniden Refah Partisi, Malatya’da aldığı oy oranıyla AK Parti, CHP ve MHP’den sonra 4'üncü parti olmuştu. Yeniden Refah Partisi 1. Sıra Milletvekili Adayı Bilal Yıldırım, oyların yüzde 9.21’ni almıştı.

31 Mart 2024 seçimlerinde ise Yıldırım, partisinin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmişti. 28 adayın yarıştığı seçimde en çok oyu alan 3. aday olan Yıldırım, Sami Er ve Veli Ağbaba’dan sonra oyların yüzde 9,38 gibi bir oranla Malatyalılardan 36 bin 432 oy almıştı.

BU BİR İSTİFA DEĞİL
Yeniden refah Partisi Genel Merkezi’ne “affını istediğini” bildiren paylaşımında Yıldırım, “Ülkem ve milletim için güzel şeyler yapmanın bir aracı olarak gördüğüm siyasi hayatıma Erbakan Hocamız sayesinde başladım. Siyasi dönemim süresince yine Erbakan Hocamızın ‘Ben ne yaptıysam Allah rızası için yaptım’ düsturuyla hareket etmekten taviz vermedim. Her zaman daha iyiyi hedefleyerek mücadele ettiğim süre boyunca da şahsıma hizmet etme imkânı veren partime ve dava arkadaşlarıma şükranlarımı arz ediyorum” diye ifade etti.

Aynı paylaşımda Yıldırım, “Adil, şeffaf ve tarafsızlık ilkelerini hakkaniyetli bir şekilde göstermeye, sevgi ve saygıya dayalı mütevazı bir ortam sağlamaya; ayrıca hizmet anlayışımızın odak noktasına insan ve insan onurunu yerleştirip Malatya halkımızın tüm kesimlerini kucaklamaya çalışmaktan onur duydum. Umutların tükenmediği, yeni baharların geldiği, toprağa düşen her tohumun bir gün mutlaka yeniden filizlenmesi ümidiyle 6 Şubat depreminin yaralarını sarmak için şahsıma teveccüh gösteren Malatya halkımızı yalnız bırakmayacağıma dair söz veriyorum” dedi.

"TEKRAR YÜRÜTMEYECEĞİM"
Yaklaşık 7 yıldırı il başkanlığı görevini yürüten Bilal Yıldırım, sosyal medya platformu X üzerinden, YRP Genel Merkezinden Malatya İl Başkanlığı görevini tekrar yürütmeyeceğini ve affını istediğini duyurdu.

Yıldırım’ın il başkanlığından affını istediği paylaşımını şu sözlerle sonlandırdı:

“Zarafetle, nezaketle, terbiyeyle veda ederek Erbakan Hocamızın izinden gitmenin vermiş olduğu huzurla; üreterek, çalışarak, istihdamı artırarak ve en önemlisi de Allah’ın rızasını gözeterek davamızı savunmaya devam edeceğim… Saygılarımla…”

BİLAL YILDIRIM KİMDİR?
19 Mayıs 1977’de Malatya’nın Darende ilçesine bağlı Kaynak köyünde dünyaya geldi. İlk, Orta ve Lise eğitimini Malatya’da tamamlayan YILDIRIM, ortaokul yıllarında Milli Gençlik Vakfı (MGV) ortaokul başkanlığı göreviyle başlayan dava sorumluluğu lise başkanlığı süreciyle devam etti. 
İnönü Üniversitesi, Gıda Mühendisliği mezunu YILDIRIM, 1999-2001 yılları arasında MGV, İnönü Üniversitesi Üniversite Başkanlığı ve Fazilet Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı görevlerinde bulundu. Lisans eğitiminden sonra 2 yıl süresince Saadet Partisi Malatya İl Gençlik Kolları Başkanlığı, 2006-2009 yılları arasında Saadet Partisi İl Yönetiminde bulundu. Aynı zamanda Cihannüma, Yedi Hilal gibi sivil toplum kuruluşlarında görevler aldı. 

Yaklaşık 2 yıl Erbakan Vakfı Malatya İl Temsilcisi olarak görev alan YILDIRIM, aktif olarak ticaretle uğraşmaktadır. 2018 yılında Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın tensipleriyle Yeniden Refah Partisi Malatya Kurucu İl Başkanı olarak göreve başladı. 16 Mart 2023 tarihine kadar İl Başkanlığı görevini yürüten YILDIRIM, 14 Mayıs Genel Seçimlerinde Malatya'dan Yeniden Refah Partisi 1. Sıra Milletvekili Adayı oldu.

14 Mayıs Genel Seçimlerinden sonra tekrar il başkanlığı koltuğuna dönen Yıldırım, 31 Mart Seçimlerinde Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

Orta düzeyde İngilizce seviyesine sahip, evli ve 2 kız çocuğu babasıdır.

*Fotoğraf: Bilal Yıldırım

Bakmadan Geçme